20.8 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ζακ Κωστόπουλος – Ιατροδικαστής του κοσμηματοπώλη: «Αιτία θανάτου οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις αλλά δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα»


    Με την κατάθεση του ιατροδικαστής – πραγματογνώμονα, ο οποίος ορίστηκε από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018.
    Ο εν λόγω πραγματογνώμονας κατέθεσε ότι αιτία θανάτου του 33χρονου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου αλλά αυτές, σύμφωνα με τον μάρτυρα, δεν σχετίζονται με τα χτυπήματα στο κοσμηματοπωλείο αλλά σε προγενέστερο χρόνο του συμβάντος. Η κατάθεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα έρχεται, πάντως, σε αντίθεση με το πόρισμα των δυο ιατροδικαστών που ορίστηκαν στην ανάκριση και σύμφωνα με αυτό ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τα χτυπήματα που ο νεαρός άνδρας είχε δεχθεί.
    Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθετε σήμερα (7/12) στο ακροατήριο σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, γεγονός που οδήγησε τον εισαγγελέα να τον ρωτήσει: «Γιατί μιλάτε με τόση ένταση στο δικαστήριο;» . Από την πλευρά της η πρόεδρος ζήτησε από το μάρτυρα και εκείνη να χαμηλώσει τους τόνους. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε να ερωτηθεί ξανά για ποιο λόγο πιστεύει ότι πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος. Απαντώντας ο εισαγγελέας του είπε: «Το πόσες ερωτήσεις θα σας τεθούν θα το κρίνει το δικαστήριο, δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στο δικαστήριο».
    Μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του ο πραγματογνώμονας της πολιτικής αγωγής, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ανέφερε: «Στην προκειμένη περίπτωση για τον Ζαχαρία Κωστόπουλο από κανέναν ιατροδικαστή δεν χαρακτηρίστηκαν οι 23 βλάβες θανατηφόρες. Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι είναι βλάβες μαλακών μορίων, δηλαδή σε δέρμα και υποδόριο. (…) Επίσης, έχουμε την ορολογία ότι ο Ζακ απεβίωσε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, δεν αναφέρεται αν είναι πρόσφατες ή προγενέστερες, δεν περιγράφεται η χρονική περίοδος. Διά της ατόπου απαγωγής εκφέρουν γνώμη οι δημόσιοι ιατροί ότι οι αλλοιώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα κακώσεων και όλο αυτό το εντάσσουν σε έναν μηχανισμό στρες».
    Ένορκος: Δηλαδή, αν καθόταν στο σπίτι του εκείνη τη μέρα, θα είχε πεθάνει;
    Μάρτυρας: Είμαι ιατροδικαστής, όχι ο μάντης Κάλχας.
    Ακολούθως, μέλος της έδρας ρώτησε τον μάρτυρα αν η κλοτσιά που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δέχεται το θύμα στο κεφάλι από τον κοσμηματοπωλη μπορούσε να προκαλέσει εξωαγγειακό αιματωμα. Απαντώντας ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι δεν προκύπτει τέτοιο εύρημα στην ιατροδικαστική έκθεση του θύματος.
    Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή του: «Κανένας ιατροδικαστής δεν αναφέρει το παθολογικό υπόβαθρο του Ζακ, ο οποίος είχε μακρά ηπατική βλάβη και ελάμβανε αντιρετροική αγωγή, η οποία είναι «τοξική για την καρδιά»». Ακόμη, ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν ήταν 23 τα λακτίσματα που δέθηκε το θύμα άλλα τρία, και ότι κανένα από αυτά δεν προκάλεσε το θάνατο του 33χρονου.
    Οι θέσεις αυτές του μάρτυρα δεν έμειναν ασχολίαστες από τη συνήγορο της οικογένειας του 33χρονου, η οποία ανέφερε πως οι προηγούμενοι ιατροδικαστές συγκλίνουν στο ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν θανατηφόρα, ότι η καρδιά του θύματος ήταν υγιής και ότι η βλάβη στο ήπαρ ήταν αδιάφορη με το επελθόν θανατηφόρο αποτέλεσμα.
    Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για τις 14 Δεκεμβρίου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο: Σκότωσε την 29χρονη αδερφή του και αυτοκτόνησε!
    Θεοδωρικάκος: «Θέμα ωρών να λυθεί το ζήτημα με τον Έλληνα αστυνομικό στην Τουρκία» (βίντεο)
    Συνελήφθη μέλος της διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης «VOR V ZAKONE»
    Αποκλειστικό «L&O»: Σύλληψη συνταξιούχου λιμενικού με «μίνι» οπλοστάσιο στο Θέρμο (εικόνες)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ