• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Στο «Σπίτι του Παιδιού» η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης - Τσιάρας: «Τηρούνται οι δικονομικές εγγυήσεις υπέρ των ανηλίκων»

Κατερίνα Μάνθου 07-12-2021 13:51 Τελευταία ενημέρωση: 07-12-2021 13:53
«Σπίτι του Παιδιού»
Στο «Σπίτι του Παιδιού» η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης - Τσιάρας: «Τηρούνται οι δικονομικές εγγυήσεις υπέρ των ανηλίκων»
Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο Γιώργος Κώτσηρας επισκέφτηκαν το «Σπίτι του Παιδιού», στο Παλαιό Φάληρο

Στο «Σπίτι του Παιδιού», στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο αποτελεί Κέντρο Ημέρας Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε παιδιά και εφήβους, θύματα κακοποίησης, παραμέλησης, ενδοοικογενειακής βίας, bullying, βρέθηκαν σήμερα και επιθεώρησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές» (πρώην «Θέμις Κατασκευαστική») Θανάσης Γιάνναρης.

Το «Σπίτι του Παιδιού» στην Αθήνα, έχει πλέον πλήρως ανακαινισθεί και οι υπάλληλοι (που στεγάζονταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης) έχουν μετεγκατασταθεί στα νέα γραφεία στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στη Λεωφόρο Αλίμου.  

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο, αφενός προβλέπεται η κατάργηση 19 Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων και αφετέρου προβλέπεται η σύσταση μιας νέας δομής, η οποία θα λειτουργεί με την μορφή ΝΠΔΔ. Στη νέα αυτή δομή θα οργανωθούν διοικητικά και τα «Σπίτια του Παιδιού», με στόχο την προστασία των παιδιών και την αντιμετώπιση των ανηλίκων παραβατικών ατόμων και θυμάτων κακοποίησης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την επιθεώρηση ανέφερε: «Δημιουργούμε και παραδίδουμε στη Δικαιοσύνη σύγχρονες και αξιόπιστες δομές. Τηρούνται έτσι οι δικονομικές εγγυήσεις υπέρ των ανηλίκων και αποφεύγεται η δευτερογενής θυματοποίησή τους».

Από την πλευρά του ο κ. Κώτσηρας δήλωσε ότι μετά από ενέργειες, συνεχείς παρεμβάσεις και διαρκή συνεργασία με φορείς, όπως η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» «ρυθμίστηκαν οι τεχνικές παράμετροι προς αντιμετώπιση των πρακτικών δυσχερειών που είχαν εντοπισθεί και πλέον το «Σπίτι του Παιδιού» της Αθήνας τίθεται προς λειτουργία με αποτελεσματικότητα και οργανωτική επάρκεια». Όπως ανέφερε ο κ. Κώτσηρας «έγινε άρση των διοικητικών, κτιριακών και οργανωτικών εμποδίων με σκοπό τη βέλτιστη λειτουργία των Αυτοτελών Γραφείων Προστασίας Ανήλικων Θυμάτων (θεσμός «Σπίτια του Παιδιού»). Τέλος, ο κ. Γιάνναρης ανέφερε ότι «η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» αγκαλιάζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη κρατικής μέριμνας, προσφέροντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo