• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κικίλιας: «Τα έσοδα από τον Τουρισμό είναι ήδη 5 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τις αρχικές προσδοκίες»

lawandorder.gr 07-12-2021 13:37
Ο Βασίλης Κικίλιας / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κικίλιας: «Τα έσοδα από τον Τουρισμό είναι ήδη 5 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τις αρχικές προσδοκίες»
Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την συνεισφορά του Τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας μας

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μίλησε σχετικά με τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην εκτόξευση του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο του έτους στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα ο κύριος Κικίλιας είπε:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ της χώρας για το γ΄ τρίμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Καταλύτης για αυτήν την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας είναι ο Τουρισμός.

Η χρονιά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τα έσοδα από τον Τουρισμό έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, δηλαδή 5 δις περισσότερα από τις αρχικές μας προσδοκίες.

Το μήνυμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης που εξέπεμψε η χώρα μας, μέσα από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η στήριξη του τουριστικού κλάδου από την ελληνική Κυβέρνηση και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων τουρισμού απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν.

Οι συμφωνίες που ήδη κλείνουμε, αλλά και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού στη χώρα μας που ενισχύουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν μας, μας κάνουν αισιόδοξους για το 2022.

Με σκληρή δουλειά και με μια εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, παρά τις αντιξοότητες, θα δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, με περισσότερα έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και ευημερία στη μέση ελληνική οικογένεια».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo