17.6 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Θεοδωρικάκος: «Θέμα ωρών να λυθεί το ζήτημα με τον Έλληνα αστυνομικό στην Τουρκία» (βίντεο)


    O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 τόνισε πως εντός των επόμενων 48 ωρών θα επιλυθεί το ζήτημα που προέκυψε με τη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του στην τουρκική μεθόριο.
    Ο υπουργός δήλωσε η γειτονική χώρα κατανοεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το ζευγάρι. Ο αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι βρέθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού τους στην Τουρκία.
    Έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.
    «Το GPS μας οδήγησε σε απαγορευμένη ζώνη» υποστήριξε ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία
    Ο Έλληνας αστυνομικός, που μαζί με τη σύντροφό του, συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές κοντά στο χωριό Doyran απέναντι από την Ορεστιάδα στον Έβρο, υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι το GPS κατά την επιστροφή τους στον μεθοριακό σταθμό των Υψάλων – Κήπων τους οδήγησε λανθασμένα σε δρόμο κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και σε στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη.
    Η τουρκική ενημερωτική πύλη haberler.com, δημοσίευσε λεπτομέρειες από την κατάθεση του για το πως βρέθηκε μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή: «Στην κατάθεση του ο Έλληνας αστυνομικός ανέφερε πως μπήκαν στην Τουρκία από τα Ύψαλα και ότι μαζί με την κοπέλα του έκαναν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη.
    Περιέγραψε πως αφού έκαναν τα ψώνια τους κατά την επιστροφή ακολουθώντας το GPS του τηλεφώνου έγραψε εκεί την λέξη Ύψαλα. Όπως είπε του εμφάνισε δύο δρομολόγια από τα οποία διάλεξε το συντομότερο και πρόσθεσε: “Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό”» αναφέρει το δημοσίευμα.
    Το απόγευμα της Δευτέρας το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην εισαγγελία της Αδριανούπολης και στη συνέχεια το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι υπό τον όρο απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα στα κατασχεθέντα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Μαφιόζικη εκτέλεση στο Γαλάτσι: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του «Dirty Harry»
    Έβρος: «Το GPS μας οδήγησε σε απαγορευμένη ζώνη» υποστήριξε ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία (βίντεο)
    Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
    Υπόθεση Κωστόπουλου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ