14 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Γαλλία: Πολυκατοικία κατέρρευσε μετά από έκρηξη – Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες! (βίντεο)


    Ένας 30χρονος άντρας σκοτώθηκε, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν (ανάμεσά τους κι ένα μωρό) και διεξάγονται έρευνες για άλλους δυο που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια τριώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νότια Γαλλία έπειτα από έκρηξη, η οποία μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα σχετικό με το φυσικό αέριο.
    Το κτίριο αυτό βρίσκεται στο Σαναρί-σιρ-Μερ (Βαρ), μια πόλη στις ακτές της Μεσογείου περίπου 15.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων ανατολικά της Μασσαλίας.
    Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθούν άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια. Το τριώροφο αυτό κτίριο είναι πλέον ένας σωρός από συντρίμμια, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.
    «Δεν πιστεύουμε ότι υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι μέσα στο κτίριο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο AFP ο δήμαρχος του Σαναρί-σιρ-Μερ Ντανιέλ Αλστέρ.
    Η νομαρχία της Βαρ διευκρίνισε, «Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή εντόπισαν δυνατή οσμή φυσικού αερίου» και η παροχή αερίου διακόπηκε σε όλη την περίμετρο γύρω από το κτίριο.
    Το χρονικό της έκρηξης
    Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στη νύχτα και ακούστηκε σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων, σύμφωνα με αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί.
    Τα δύο κτίρια που βρισκόντουσαν στη μία και την άλλη πλευρά αυτού που καταστράφηκε από την έκρηξη έχουν επίσης υποστεί ζημιές από αυτήν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, ενώ σύμφωνα με τη νομαρχία τουλάχιστον το ένα από αυτά εκκενώθηκε.
    Το πιο πρόσφατο δυστύχημα με την κατάρρευση κτιρίου στη νοτιοανατολική Γαλλία είχε σημειωθεί στις 5 Νοεμβρίου του 2018 στη Μασσαλία, όταν δύο υποβαθμισμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης κατέρρευσαν προκαλώντας τον θάνατο 8 ανθρώπων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Μαφιόζικη εκτέλεση στο Γαλάτσι: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του «Dirty Harry»
    Έβρος: «Το GPS μας οδήγησε σε απαγορευμένη ζώνη» υποστήριξε ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία (βίντεο)
    Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
    Υπόθεση Κωστόπουλου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ