19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Εφιαλτικές οι εφημερίες στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης – ΠΟΕΔΗΝ: «70 νέα περιστατικά κορονοϊού κάθε μέρα»


    Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας παραμένει δραματική, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, να αναφέρει ενδεικτικά ότι σε κάθε εφημερία του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, γίνονται 70 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.
    «Οι κενές κλίνες για περιστατικά κορονοϊού είναι 37. Οι υπόλοιποι ασθενείς που θα εισαχθούν που θα πάνε; Θα ψάχνουν άλλο νοσοκομείο της πόλης για διακομιδές το απόγευμα και νύχτα. Οι κενές κλίνες για περιστατικά άλλων παθήσεων πλην κορονοϊού είναι 80. Στην εφημερία σήμερα θα εισαχθούν πολύ περισσότεροι. Όσοι προλάβουν πρόλαβαν. Οι υπόλοιποι ασθενείς, έκτακτα περιστατικά θα οδηγηθούν σε ιδιωτικές κλινικές από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Οι ΜΕΘ 15 κλινών για περιστατικά κορονοϊού είναι γεμάτες και υπάρχουν 11 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊού στις κλινικές σε απλούς θαλάμους επί πολλές ημέρες», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
    Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει ότι «Οι 11 διασωληνωμένοι ασθενείς δεν βρίσκονται σε προστατευμένους χώρους με επιτήρηση όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα στην Α ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ βρίσκονται 8 διασωληνωμένοι με κορονοϊό ηλικιών 54, 57, 58, 68, 72, 80, 83. Στην ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ βρίσκεται 1 διασωληνωμένος με κορονοϊό 76 ετών.
    Στη ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ βρίσκονται 2 διασωληνωμένοι με κορονοϊό 68 και 69 ετών. Οι εν λόγω γενικές κλινικές έχουν μετατραπεί σε κλινικές κορονοϊού. Και μη χειρότερα. Τώρα διασωληνώνουν άλλους δύο στις κλινικές χωρίς καν μόνιτορ. Το πρωί όμως αύριο θα είναι χειρότερα», καταλήγει ο Γιαννάκος.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Μαφιόζικη εκτέλεση στο Γαλάτσι: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του «Dirty Harry»
    Έβρος: «Το GPS μας οδήγησε σε απαγορευμένη ζώνη» υποστήριξε ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία (βίντεο)
    Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
    Υπόθεση Κωστόπουλου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ