• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εκτίμηση Τσακρή για τη μετάλλαξη Όμικρον: «Θα επικρατήσει της Δέλτα» - Το λάθος που έγινε με την τρίτη δόση (βίντεο)

lawandorder.gr 07-12-2021 11:28 Τελευταία ενημέρωση: 07-12-2021 11:29
Εμβόλιο / Φωτογραφία: Eurokinissi
Εκτίμηση Τσακρή για τη μετάλλαξη Όμικρον: «Θα επικρατήσει της Δέλτα» - Το λάθος που έγινε με την τρίτη δόση (βίντεο)
Ο Αθανάσιος Τσακρής επεσήμανε ότι ένας τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού θα ήταν να προχωρούσαμε πιο γρήγορα στην τρίτη δόση, ενώ προειδοποίησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «ένας τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας θα ήταν να προχωρούσαμε πιο γρήγορα στην τρίτη εμβολιαστική δόση».

Ο Αθανάσιος Τσακρής εξήγησε πως θα έπρεπε να τρέξουμε νωρίτερα προς την αναμνηστική δόση, καθώς η χώρα μας ταλαιπωρείται από ένα παρατεινόμενο πανδημικό κύμα και δεν έχει πολλές άλλες λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαραίτητη την τρίτη δόση. «Έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως νωρίτερα και από άλλες χώρες, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας».

Σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως.« Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε δε ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει έναντι της μετάλλαξης Δέλτα: «Είναι προφανές με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, φαίνεται να είναι αρκετά πιο μεταδοτική, προκαλώντας επαναλοιμώξεις σε εμβολιασμένους με άλλο στέλεχος και να διαφεύγει σε κάποιο βαθμό της ανοσιακής απάντησης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo