• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 9 συλλήψεις και 35 προσαγωγές για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

lawandorder.gr 07-12-2021 08:51
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου / Φωτογραφία: Eurokinissi
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: 9 συλλήψεις και 35 προσαγωγές για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Εντός της ημέρας οι συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (6/12) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, 19 έως 27 ετών, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο Κύπριοι κι ένας Λιθουανός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Εντός της ημέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τα περαιτέρω.

Από την πρώτη καταγραφή των ζημιών προέκυψαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ΑΤΜ τράπεζας, τζαμαρίες καταστημάτων και κάδους απορριμμάτων που πυρπολήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόχειρα οδοφράγματα.

Συνολικά έγιναν 35 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων όμως οι 26 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε συμμετοχή τους στα επεισόδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo