• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έβρος: Κινητοποίηση για τον αστυνομικό και τη σύντροφό του - Ελεύθεροι, αλλά ελέγχουν τα κινητά τους!

lawandorder.gr 07-12-2021 07:50 Τελευταία ενημέρωση: 07-12-2021 08:23
Έβρος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Έβρος: Κινητοποίηση για τον αστυνομικό και τη σύντροφό του - Ελεύθεροι, αλλά ελέγχουν τα κινητά τους!
Προς εκτόνωση βαίνει όπως όλα δείχνουν η διπλωματική κρίση που δημιούργησε η σύλληψη την Κυριακή στην Τουρκία 41χρονου Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του

Διπλωματικός μαραθώνιος εξελίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/12) στις δύο πλευρές του ποταμού Έβρου, με την διπλωματική κρίση που δημιούργησε η σύλληψη την Κυριακή στην Τουρκία 41χρονου Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του, να βαίνει προς εκτόνωση.

Ο 41χρονος αστυνομικός, μαζί με την 28χρονη σύντροφό του, συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές, μέχρις ότου να αφεθούν τελικά ελεύθεροι χθες αργά το βράδυ, με περιοριστικούς όρους.

Μιλώντας για το συμβάν, ο κ. Μαυροειδάκος είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερρών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ βρισκόταν σε ημερήσια ανάπαυση πέρασε με τη σύντροφό του για ιδιωτική επίσκεψη στην Τουρκία. Κατά την επιστροφή τους και περίπου 50 μέτρα πριν φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, συνελήφθησαν.

Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι τώρα γίνεται έλεγχος του κινητού τηλεφώνου του αστυνομικού, ο οποίος έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Βρίσκεται σε ξενοδοχείο της περιοχής μαζί με τη σύντροφό του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως το ελληνικό ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο, τονίζοντας παράλληλα και τις ενέργειες που υπήρξε από την πλευρά της Κυβέρνησης, καθώς από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, μετά από εντολή του υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην περιοχή μετέβη ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Μοναδικός όρος να παραμείνουν στην Τουρκία για 48 ώρες»

Στην επίσημη ενημέρωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζει πως ο μόνος όρος που υπήρξε, είναι να παραμείνουν για τις επόμενες 48 ώρες στην Τουρκία ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του. Ο λόγος, προκειμένου να ελεγχθούν τα κινητά τους τηλέφωνα:

«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ελεύθεροι αφέθησαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού - που ήταν εκτός υπηρεσίας - ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo