• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Κωστόπουλου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων

Κατερίνα Μάνθου 07-12-2021 07:06 Τελευταία ενημέρωση: 07-12-2021 07:19
Ζακ Κωστόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi
Υπόθεση Κωστόπουλου: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων
Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με καταθέσεις μαρτύρων

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου με καταθέσεις μαρτύρων. Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στο ακροατήριο είχε καταθέσει η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού η οποία διενήργησε τη νεκροψία στη σορό του Ζακ Κωστόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής η κυρία Μαριανού, είχε αναφέρει όπως και ο συνάδελφός της Νίκος Καλόγρηας (ο οποίος επίσης υπογράφει την ιατροδικαστική έκθεση) ότι η αιτία θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις. Σύμφωνα με την επιστημονική άποψη των δυο ιατροδικαστών, οι οποίοι είχαν οριστεί από τον ανακριτή, οι αλλοιώσεις αυτές επήλθαν λόγω των κακώσεων που είχε υποστεί ο 33χρονος κατά την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018.

«Κάποια από τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ είναι υπεύθυνα για το θάνατό του» είχε καταθέσει από την πλευρά ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος Σωκράτης Τσαντίρης για να επισημάνει ότι τα πιο σοβαρά τραύματα που συνέβαλαν στις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου ήταν τα βαριά θλαστικά.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κάθονται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, ένας περίοικος, καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Τέλος, στο ακροατήριο είχε καταθέσει και μάρτυρας αστυνομικός, ο οποίος χαρακτήρισε τις ενέργειες των κατηγορουμένων συναδέλφων του «απολύτως απαραίτητες». Ο μάρτυρας ανέφερε: «Θεωρώ πως ήταν απολύτως αναγκαία η βία που ασκήθηκε. Μου είπαν ότι πήρε (.σ.σ το θύμα) ένα κομμάτι γυαλί στο χέρι και επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού και μέλους του ΕΚΑΒ. Όταν έγινε η σύλληψη ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος. Πιστεύω ότι η βία που ασκήθηκε ήταν ανάλογη της αντίστασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo