20.1 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Άντονι Μπλίνκεν: «Η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη»


    Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών.
    Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών έγραψε: «Συνομίλησα σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ευρώπη. Δεσμευόμαστε μαζί να υποστηρίζουμε τους συμμάχους και τους εταίρους μας στο ΝΑΤΟ».
    Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Μπλίνκεν
    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εξέτασαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας.
    Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Μαφιόζικη εκτέλεση στο Γαλάτσι – Γάζωσαν άνδρα με 5 σφαίρες! (εικόνα)
    Έβρος: Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός από τις τουρκικές αρχές
    Κορονοϊός: Πολύ πιο μεταδοτική η Όμικρον – Παραμένουν αποτελεσματικά τα εμβόλια (βίντεο)
    Εκτελέσεις κατά παραγγελία: Τα κοινά σημεία της επίθεσης στο Γαλάτσι με τη δολοφονία Μπερδέση
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ