• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Ιταλία επιβάλλει μίνι lockdown σε ανεμβολίαστους -Σε ισχύ το σούπερ πράσινο πάσο

lawandorder.gr 06-12-2021 23:26
Η Ιταλία επιβάλλει μίνι lockdown σε ανεμβολίαστους -Σε ισχύ το σούπερ πράσινο πάσο
Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νέο πάσο, με το οποίο οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από τις περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 9.503 κρούσματα κορονοϊού και 92 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 301.560 διαγνωστικά τεστ, το 3,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 743 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.879.

Από σήμερα, στο μεταξύ, άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο του «σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου».

Μόνο στα Μέσα Μεταφοράς και στη δουλειά του οι ανεμβολίαστοι

Ουσιαστικά, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορούν να μπαίνουν, με αρνητικό τεστ, μόνον στον χώρο εργασίας τους και στα αστικά και υπεραστικά μέσα μεταφοράς. Το μέτρο αφορά όλους τους κατοίκους της χώρας ηλικίας άνω των 12 ετών. Κατά συνέπεια, αφορά και τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, για τη χρήση του μετρό και των λεωφορείων.

Το πρώτο πρόστιμο που επιβλήθηκε σήμερα στη Ρώμη, ύψους 400 ευρώ, δόθηκε σε έναν 50χρονο που είχε ανέβει σε λεωφορείο, στην πλατεία Φλαμίνιο της ιταλικής πρωτεύουσας, χωρίς σούπερ πράσινο πάσο ή τεστ. Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι «σε λίγες ημέρες θα εμβολιαστεί. Αλλά οι ελεγκτές του επέβαλαν το κατώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο.

Δεν μπορούν να ταξιδέψουν με πλοίο

Η πράσινη κάρτα ή το τεστ είναι αναγκαία και για όσους πολίτες θέλουν να πάρουν φέριμποτ για να μεταβούν από τη Σικελία στην Καλαβρία, και το αντίστροφο. Σε όλες τις ιταλικές μεγάλες πόλεις, από την Νάπολη μέχρι το Μιλάνο, αστυνομικοί, καραμπινιέροι, όπως και άνδρες και γυναίκες του στρατού, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους.

Η κυβέρνηση Ντράγκι τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για όποιον παραβιάζει το συγκεκριμένο μέτρο και ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα από 400 μέχρι 1.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo