• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη, Μπλίνκεν - Μίλησαν για Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια

lawandorder.gr 06-12-2021 22:20 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2021 22:33
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη, Μπλίνκεν / Φωτογραφία: Eurokinisi
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη, Μπλίνκεν - Μίλησαν για Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια
Επιπλέον οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άντονι Μπλίνκεν αναφέρθηκαν στη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και Ελλάδας

Σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν σε Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εξέτασαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας.

Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo