• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Απειλούν με «χειρόφρενο» στους συρμούς τις μέρες των αγώνων - Ζητούν μέτρα για τους βανδαλισμούς

lawandorder.gr 06-12-2021 19:18 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2021 19:34
Ηλεκτρικός - Γραμμή 1 του μετρό / Φωτογραφία: Eurokinissi
Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Απειλούν με «χειρόφρενο» στους συρμούς τις μέρες των αγώνων - Ζητούν μέτρα για τους βανδαλισμούς
Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προειδοποιούν πως αν δεν ληφθούν μέτρα αποτροπής των βανδαλισμών μετά τους αγώνες θα αποσύρουν τους συρμούς

Η απόσυρση των συρμών τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αγώνων εξετάζεται από τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ, εξαιτίας των περιστατικών βανδαλισμών - καταστροφών, εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση από τη διοίκηση της εταιρείας στους αρμόδιους φορείς. 

Αυτό επισήμανε σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αναφερόμενοι ότι χθες Κυριακή (05/12) υπήρξαν βανδαλισμοί σε συρμούς του ηλεκτρικού (γραμμή 1 του Μετρό).

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, το σωματείο αναφέρει: «Οι καταστροφές σε πέντε συρμούς, που έγιναν, χθες, Κυριακή 5/12/2021, πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ - Παναθηναϊκού έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ανάλογα βίαια επεισόδια, τα οποία έχουν σημειωθεί, μετά από διάφορες αθλητικές συναντήσεις (ακόμα και αγώνα βόλεϊ γυναικών), στο δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Όμως, αυτή την φορά, όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Ενημέρωσης, η ΕΛ.ΑΣ λόγω άλλων γεγονότων (επίσκεψη του Πάπα κ.α.) είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα καθώς αδυνατούσε να εγγυηθεί για την ομαλή διεξαγωγή του. Το ερώτημα, που ανακύπτει για εμάς είναι: Η εταιρεία γνώριζε ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και κατ' επέκταση της μεταφοράς των οπαδών με τους συρμούς; Εάν ναι, γιατί δεν φρόντισε να λάβει μέτρα, όπως π.χ. τη διακοπή κυκλοφορίας των συρμών, κάτι που γινόταν σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν;».

Και προσθέτει «Για εμάς η ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών, αλλά και η προστασία της δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συρμοί και οι εγκαταστάσεις της ΣΤΑ.ΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτα! Για αυτό, όπως έχουμε κάνει εδώ και καιρό, καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας να συνεργαστεί, άμεσα, με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή βανδαλισμών εντός του δικτύου και την ασφάλεια εργαζόμενων και επιβατών. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε συνδικαλιστική δράση, μη αποκλείοντας και την απόσυρση συρμών τις ημέρες των αγώνων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo