24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Κλειστή αυτήν την ώρα η Πανεπιστημίου (Βίντεο + Εικόνες)


    Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας, καθώς πραγματοποιείται η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
    Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς ξεκίνησε η πορεία για την επέτειο από την ημέρα του θανάτου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
    Περίπου από τις 17:30 και μετά ξεκίνησε η προσέλευση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, με πολίτες να κρατούν πανό και σημαίες στα χέρια, ενώ παράλληλα φώναζαν διάφορα συνθήματα.
    Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε νωρίτερα σε συλλήψεις, αφού μετά από τους ελέγχους που έκανε, βρήκε στην κατοχή των συλληφθέντων βόμβες μολότοφ.
    Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός της αστυνομίας είναι παρόμοιος με αυτόν της επετείου του Πολυτεχνείου, όποτε είχαν επιστρατευθεί 4.000 αστυνομικοί, όπως και ελικόπτερα και drones.
    Σε εξέλιξη και η πορεία στη Θεσσαλονίκη
    Με το μήνυμα «στον δρόμο του Δεκέμβρη να ξεσηκωθούμε ενάντια σε όσους διαλύουν τις ζωές και το μέλλον μας» και παρά τη δυνατή βροχή, φοιτητικές συλλογικότητες, σωματεία και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου και πραγματοποιούν κινητοποίηση για την επέτειο των 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
    «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, 13 χρόνια μετά από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για να καταγγείλουμε την καταστολή και την κρατική δολοφονία. Τα ζητήματα της επίθεσης στο δικαίωμα της νεολαίας στην εκπαίδευση και στο δικαίωμα του λαού στην εργασία χτυπιούνται βάναυσα σήμερα όπως και τότε», αναφέρει ο Ηλίας Φιτσιλής από τις αγωνιστικές κινήσεις.
    Και προσθέτει: «Καλούμε σήμερα τον λαό να διαδηλώσει, να διατηρήσει τη μνήμη του 15χρονου μαθητή ζωντανή και να τιμήσει τη μνήμη του με αγώνες».
    Οι συγκεντρωμένοι έχουν στήσει μικροφωνική, κρατούν σημαίες και πανό, ενώ μάλιστα διαμαρτύρονται, πέραν της δολοφονίας του 15χρονου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, και για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικά πυρά αλλά και για τους θανάτους των Μιχάλη Καλτεζά και Νίκου Τεμπονέρα.
    Μάλιστα καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα εργασιακά με τον νέο νόμο Χατζηδάκη, ενώ επίσης τάσσονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας.
    Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική ενώ αναμένεται να ξεκινήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
    Παράλληλα, την ίδια στιγμή στην Καμάρα εκατοντάδες άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για τα 13 χρόνια από την δολοφονία του. Το βασικό πανό της συγκέντρωσης μεταξύ άλλων γράφει «στις δολοφονίες κράτους και κεφαλαίου απαντάμε με Δεκεμβρηδες».
    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κορονοϊός: Εκτινάχθηκαν θάνατοι και διασωληνωμένοι – 116 νεκροί, 4.943 τα νέα κρούσματα
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: Μια μέρα πριν πνίξει τη σύζυγό του ο 40χρονος ανέβασε φωτογραφία αγκαλιά μαζί της! (εικόνες)
    Συνήγοροι οικογένειας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «13 χρόνια μετά ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος – Οπλίζεται το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα»
    Συνελήφθησαν επτά ανήλικοι οπαδοί στον Περισσό – Σοκάρουν τα ευρήματα!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ