• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ινδονησία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου

lawandorder.gr 06-12-2021 20:29
Ινδονησία / Φωτογραφία: Eurokinisi
Ινδονησία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου
Στους 22 οι νεκροί στην Ινδονησία, ενώ υπάρχουν και δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται

Δύσκολες στιγμές περνά η Ινδονησία μετά την έκρηξη στο ηφαίστειο Σεμέρου, με τους αριθμούς των νεκρών και των αγνοουμένων να αυξάνονται όσο περνούν οι ώρες.

Ενεργό ήταν πάλι και σήμερα το ηφαίστειο Σεμέρου της Ινδονησίας, εκτοξεύοντας σύννεφα καυτής στάχτης, δύο ήμερες μετά την ισχυρή του έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι και δεκάδες να αγνοούνται.

Τα όρος Σεμέρου, το υψηλότερο στην Ιάβα, εξερράγη το Σάββατο, εκτοξεύοντας στον ουρανό τόνους στάχτης που στη συνέχεια κάλυψαν τα γύρω χωριά.

Σε εικόνες που τραβήχτηκαν από εναέρια μέσα φαίνονται στέγες να προεξέχουν από τη στάχτη, ενώ στο έδαφος, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πολίτες σκάβουν με τα χέρια τους για να ανασύρουν πτώματα.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σήμερα σε 22, ενώ 27 άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο εξερράγη και πάλι σήμερα, όπως επιβεβαίωσε μέσω Twitter το Κέντρο Ηφαιστειολογίας και Αντιμετώπισης Γεωλογικών Κινδύνων της Ινδονησίας, προειδοποιώντας ότι η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo