14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Η Κίνα υποστηρίζει πως μπορεί να ελέγξει τον καιρό – Βομβαρδίζει τα σύννεφα για να φέρει τη βροχή


    Οι κινεζικές αρχές κατάφεραν να ελέγξουν τον καιρό, προκειμένου να αποφύγουν την κακοκαιρία κατά τη διάρκεια εκδηλώσεών τους νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με μελέτη πανεπιστημίου του Πεκίνου!
    Την 1η Ιουλίου, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γιόρτασε την εκατονταετία της ανάληψης της εξουσίας στην αχανή χώρα, με λαμπερές εκδηλώσεις και δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να δίνουν το «παρών» σε μια τελετή στην πλατεία Τιενανμέν. Ερευνητική εργασία από το Πανεπιστήμιο Tsinghua διαπιστώνει πως πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση προκειμένου να εξαφανιστούν τα σύννεφα, τις προηγούμενες ώρες εξασφάλισε καθαρό ουρανό και χαμηλή μόλυνση του αέρα.
    Η κινεζική κυβέρνηση υπήρξε ενθουσιώδης υποστηρικτής της τεχνολογίας βομβαρδισμού σύννεφων, ξοδεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε προσπάθειες χειραγώγησης του καιρού για την προστασία των αγροτικών περιοχών ή τη βελτίωση σημαντικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.
    Ο «βομβαρδισμός σύννεφων» είναι μια τεχνική για να ελεγχθεί ο καιρός, κατά την οποία προστίθενται χημικές ουσίες, όπως μικρά σωματίδια ιωδιούχου αργύρου, στα σύννεφα, προκαλώντας τη συγκέντρωση σταγονιδίων νερού γύρω τους και αυξάνοντας την πιθανότητα βροχόπτωσης.
    Άλλες χώρες έχουν επίσης επενδύσει στην τεχνολογία βομβαρδισμού σύννεφων, αλλά η Κίνα έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια παρά τα ερωτήματα σχετικά με τον βαθμό αποτελεσματικότητάς της και τη συζήτηση σχετικά με το εάν η χειραγώγηση του καιρού σε μια περιοχή θα μπορούσε να διαταράξει τα καιρικά συστήματα αλλού.
    Τη Δευτέρα, η South China Morning Post παρέθεσε τα ευρήματα πρόσφατης ερευνητικής εργασίας σύμφωνα με την οποία μια επιχείρηση διάλυσης νεφών την παραμονή της επετείου της εκατονταετηρίδας είχε προκαλέσει σημαντική πτώση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
    Ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας αντιμετώπισε αυτό που φέρεται να ονόμασε η εφημερίδα πρωτοφανείς προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας απροσδόκητης αύξησης των ατμοσφαιρικών ρύπων και ενός συννεφιασμένου ουρανού κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο υγρά καλοκαίρια που έχουν καταγραφεί. Εργοστάσια και άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες είχαν σταματήσει τις ημέρες πριν από την εκδήλωση, αλλά η χαμηλή ροή αέρα είχε ως αποτέλεσμα η ρύπανση στο Πεκίνο να μην έχει διαλυθεί.
    Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Environmental Science, ανέφερε ότι μια δίωρη επιχείρηση βομβαρδισμού σύννεφων ξεκίνησε την παραμονή της εκδήλωσης, ενώ και οι κάτοικοι σε κοντινές ορεινές περιοχές ανέφεραν ότι είδαν πυραύλους στον ουρανό στις 30 Ιουνίου. Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι πύραυλοι μετέφεραν ιώδιο αργύρου στον ουρανό για να τονώσουν τις βροχοπτώσεις.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ: Ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης με νεαρά άτομα – Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: Αυτή είναι η 36χρονη που την έπνιξε ο σύζυγός της! (εικόνες)
    Βίντεο ντοκουμέντο «L&O»: Καρέ καρέ η ληστεία σε βενζινάδικο στην Καλλιθέα
    Μετάλλαξη Όμικρον: Θετικά τα δύο κρούσματα στην Αθήνα
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ