23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Δένδιας: «Η επίσκεψη του Πάπα ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται το μεταναστευτικό» (βίντεο)


    Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα Δευτέρα (6/12) στις 11:15.
    Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είπε: «Είχα τη μεγάλη τιμή σήμερα εξ ονόματος της Ελληνικής Κυβέρνησης να προπέμψω και να αποχαιρετήσω τον Πάπα Φραγκίσκο μετά τη διήμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα».
    «Η επίσκεψη του Πάπα είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα, διότι ανέδειξε το σημαντικό και θετικό τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Προστατεύει και νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, για τον ανθρώπινο πόνο».
    «Η επίσκεψη του Ποντίφικα πέτυχε αυτό το μήνυμα να περάσει σε όλη την Οικουμένη».
    «Το Βατικανό είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας με μεγάλη επιρροή και εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών στο σύνολο του κόσμου και με μια τεράστια σημασία στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά, που ενδιαφέρει τη χώρα μας. Κατά τούτο, λοιπόν, οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν και μια μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Και σήμερα μετά από αυτή την επίσκεψη, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο».
    Με αφορμή την ονομαστική γιορτή, ο ΥΠΕΞ έκανε μια ανάρτηση στο Twitter αποκαλύπτωντας μία συζήτησή του με τον Πάπα
    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «μοιράστηκε» στο Twitter και μία συζήτηση που είχε με τον Ποντίφικα με αφορμή την ονομαστική του εορτή: «Κατά την αναχώρηση του Ποντίφικα και με αφορμή την ονομαστική μου εορτή, είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και για την επίσκεψή μου στο παρελθόν στη Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου και υπάρχει ορθόδοξο παρεκκλήσι», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, τσαντίστηκα, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα» – Σοκάρει η ομολογία του συζυγοκτόνου!
    Προκλητικός στη δίκη ο «ψευτογιατρός»: «Με αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;» – Διακόπηκε για αύριο η διαδικασία
    Πρόεδρος Βλαχιώτη Λακωνίας στο «L&O» για τη νέα γυναικοκτονία: «Δεν είχαν δώσει δικαίωμα – Το γεγονός προκαλεί φρίκη»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το Twitter «τρολάρει» το αποτέλεσμα της κάλπης!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ