• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δένδιας: «Η επίσκεψη του Πάπα ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται το μεταναστευτικό» (βίντεο)

lawandorder.gr 06-12-2021 14:17 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2021 16:35
Ο Νίκος Δένδιας σε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο / Φωτογραφία: Twitter
Δένδιας: «Η επίσκεψη του Πάπα ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χειρίζεται το μεταναστευτικό» (βίντεο)
Ο Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε τον Πάπα Φραγκίσκο σήμερα Δευτέρα (6/12) και στην συνέχεια έκανε δηλώσεις σχετικά με τις συναντήσεις τους

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποχαιρέτησε, εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης, τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο, κατά την αναχώρηση του από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σήμερα Δευτέρα (6/12) στις 11:15.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είπε: «Είχα τη μεγάλη τιμή σήμερα εξ ονόματος της Ελληνικής Κυβέρνησης να προπέμψω και να αποχαιρετήσω τον Πάπα Φραγκίσκο μετά τη διήμερή επίσκεψή του στην Ελλάδα».

«Η επίσκεψη του Πάπα είχε ένα πολύ μεγάλο θετικό αποτέλεσμα, διότι ανέδειξε το σημαντικό και θετικό τρόπο με τον οποίο η χώρα μας χειρίζεται το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Προστατεύει και νοιάζεται για την ανθρώπινη ζωή, για τον ανθρώπινο πόνο».

«Η επίσκεψη του Ποντίφικα πέτυχε αυτό το μήνυμα να περάσει σε όλη την Οικουμένη».

«Το Βατικανό είναι ένας σημαντικός γεωπολιτικός παράγοντας με μεγάλη επιρροή και εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριών στο σύνολο του κόσμου και με μια τεράστια σημασία στα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά, που ενδιαφέρει τη χώρα μας. Κατά τούτο, λοιπόν, οι σχέσεις μας με το Βατικανό έχουν και μια μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Και σήμερα μετά από αυτή την επίσκεψη, βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο».

Με αφορμή την ονομαστική γιορτή, ο ΥΠΕΞ έκανε μια ανάρτηση στο Twitter αποκαλύπτωντας μία συζήτησή του με τον Πάπα

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «μοιράστηκε» στο Twitter και μία συζήτηση που είχε με τον Ποντίφικα με αφορμή την ονομαστική του εορτή: «Κατά την αναχώρηση του Ποντίφικα και με αφορμή την ονομαστική μου εορτή, είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και για την επίσκεψή μου στο παρελθόν στη Βασιλική του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, όπου βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου και υπάρχει ορθόδοξο παρεκκλήσι», έγραψε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo