18.5 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην ΠΟΑΣΥ η Ένωση αστυνομικών Ηρακλείου – Κατέθεσε υπόμνημα


    Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου επισκέφτηκε το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων την Παρασκευή 03/12 και κατέθεσαν ένα υπόμνημα για ζητήματα που αφορούν αυτή την περίοδο την Ένωση.
    Δείτε όλη την ανακοίνωση τους
    Την 03-12-2021 το προεδρείο της Ένωσης μας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ Νικόλαο, τον Αντιπρόεδρο ΑΝΘΟΥΛΑΚΗ Κωνσταντίνο και τον Γενικό Γραμματέα ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Γεώργιο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο, συναντήθηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με την φυσική ηγεσία του σώματος και συγκεκριμένα τους κ.κ. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα, Προϊστάμενο Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Κωνσταντίνο καθώς επίσης και λοιπούς Υπηρεσιακούς φορείς.
    Από την Ένωσή μας κατατέθηκε υπόμνημα στον κ. Αρχηγό με τα καίρια ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τη Διεύθυνση μας και τους συναδέλφους μας.
    Ειδικότερα αιτηθήκαμε και τονίσαμε την άμεση αποκατάσταση του κτιρίου που στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Μίνωα Πεδιάδος, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27-09-2021 και λάβαμε τόσο την επιβεβαίωση του ιδίου όσο και του Προϊσταμένου της Γ.Δ.Ο.Υ.Ε.Σ. κ. ΧΡΉΣΤΟΥ Νικολάου ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθεί η μελέτη της επισκευής από την Διεύθυνση Τεχνικών ώστε να βγει το κονδύλι για τις εργασίες του κτιρίου. Λάβαμε τη δέσμευση τους ότι με την έναρξη των εργασιών, που θα ξεκινήσουν άμεσα, το κτίριο θα παραδοθεί το αργότερα σε 40-45 ημέρες από την έναρξη τους. Επίσης αιτηθήκαμε την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου και μας διαβεβαίωσε ότι θα βγει διαταγή από τη Γ.Ε.Π.ΑΔ. Κρήτης το αμέσως προσεχές διάστημα, με αποσπάσεις εκτός Δ.Α. Ηρακλείου, πράγμα το οποίο τονίσαμε συγκεκριμένα. Ακόμα ζητήσαμε η διεύθυνση μας να ενισχυθεί με ένα (1) περιπολικό όχημα covid, δυο (2) κλούβες μεταφοράς κρατουμένων για τις ανάγκες του Τ.Μ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ και ένα (1) Υπηρεσιακό λεωφορείου τύπου Υ.Α.Τ. για τις ανάγκες της διμοιρίας της Διεύθυνσης μας. Λάβαμε τη δέσμευση του για το όχημα covid, το οποίο θα αποσταλεί άμεσα στη Διεύθυνση μας, όσο δε για τα άλλα οχήματα μας διαβεβαίωσε ότι θα το αναλάβει προσωπικά και με τα πρώτα εύκαιρα διαθέσιμα θα ενισχυθούμε ανάλογα.
    Αιτηθήκαμε επίσης να ενισχυθούμε με μέρος των πρόσφατων χορηγηθέντων, 280 νέων οχημάτων, πλην όμως όπως μας αναφέρθηκε αυτά ήταν αγορασμένα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασφάλειας Συνόρων και διατέθηκαν συγκεκριμένα σε Α.Δ. της Βορείου Ελλάδος. Λάβαμε όμως τη βεβαίωση ότι μέσω του πρώτου Ε.Σ.Π.Α. 2022 που αναμένεται πριν το Μάρτιο του ερχόμενου έτους θα ενισχυθούμε με ικανό αριθμό οχημάτων και κυρίως μοτοσυκλετών. Τέλος αιτηθήκαμε την ανάλογη ενίσχυση-χορήγηση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό (κράνη διμοιριών κράνη μοτοσυκλετών, υπηρεσιακά μπουφάν, φόρμες κλπ) όπου μας διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες μέσω των διαχειρίσεων της Δ.Α. Ηρακλείου ώστε να λάβουμε και αυτόν τον εξοπλισμό.
    Όσο δε για την πολύφημολογούμενη Υποδιεύθυνση Μεσσαράς ο κ. Αρχηγός μας ανέφερε ότι είναι προς το παρόν στη φάση σχεδιασμού, τονίσαμε δε από την πλευρά μας ότι θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού της Διεύθυνσης μας ώστε να στελεχωθούν οι νέες υπηρεσίες της Μεσσαράς και συμφωνούμε μόνο στην περίπτωση που δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις με κάλυψη τους από συναδέλφους εκτός Δ.Α. Ηρακλείου. Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν μετακινήσεις εντός της Διεύθυνσης μας που θα προκαλέσουν ανωμαλία και δυσχέρειες στην υπηρεσιακή και οικογενειακή ηρεμία των συναδέλφων μας.
    Επίσης τονίσαμε να παραταθεί η χρηματοδότηση leasing plan για τα οχήματα που έχουν διατεθεί στα Τ.Α.Ε. Μεσσαράς όπου και μας διαβεβαίωσε την παράταση τους για το έτος 2022.
    Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας όπου ενημερωθήκαμε για τα τρέχοντα θέματα.
    Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Α/Δ κα. ΚΟΛΙΩΝΗ Κωνσταντίνα, Πρόεδρο του Ιδρύματος Παιδικών Εξοχών ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ενημερωθούμε για την τύχη των αιτήσεων αποζημιώσεων των συναδέλφων μας που επλήγησαν οι κατοικίες τους από τον καταστροφικό σεισμό της 27-09-2021 και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι άπαντες θα αποζημιωθούν από το παραπάνω ίδρυμα και μάλιστα με αρκετά ικανοποιητικά πόσα τα οποία θα δουν οι συνάδελφοι στους λογαριασμούς τους προ εορτών Χριστουγέννων.
    Όλες οι συναντήσεις μας έγιναν σε θερμό κλίμα, άπαντες φυσική ηγεσία και Προϊστάμενοι Γραφείων κατανόησαν τα ζητήματα που θέσαμε και ευελπιστούμε στην ανάλογη ανταπόκριση τους.
    Στο σημείο αυτό να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους μας ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν, τα τηλέφωνα μας είναι στη διάθεσή τους και το γραφείο της Ένωσης πάντα ανοικτό.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, τσαντίστηκα, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα» – Σοκάρει η ομολογία του συζυγοκτόνου!
    Προκλητικός στη δίκη ο «ψευτογιατρός»: «Με αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;» – Διακόπηκε για αύριο η διαδικασία
    Πρόεδρος Βλαχιώτη Λακωνίας στο «L&O» για τη νέα γυναικοκτονία: «Δεν είχαν δώσει δικαίωμα – Το γεγονός προκαλεί φρίκη»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το Twitter «τρολάρει» το αποτέλεσμα της κάλπης!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ