20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κορονοϊός: Σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία – Ποιοι δικαιούνται σούπερ πάσο


    Οι ανεμβολίαστοι στην Ιταλία δεν θα μπορούν από σήμερα να πάνε στο σινεμά, στο θέατρο, σε συναυλίες και σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα.
    Μόνη εξαίρεση από την ρύθμιση, οι πρόσφατα ιαθέντες από τον κορονοϊό, οι οποίοι έχουν επίσης πρόσβαση στο «σούπερ πάσο» που δίδεται στους εμβολιασμένους. Το «βασικό πάσο», το οποίο χορηγείται έπειτα από αρνητικό διαγνωστικό τεστ χρησιμεύει μόνο για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας.
    Το «βασικό πάσο», το οποίο μέχρι σήμερα απαιτείτο για την πρόσβαση στο αεροπλάνο ή στα τρένα μεγάλων αποστάσεων, θα απαιτείται πλέον και για τις τοπικές μετακινήσεις (μετρό, λεωφορείο και τοπικά τρένα).
    Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί στους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ολόκληρη την χώρα και αριθμό ρεκόρ υγειονομικών πάσων εκδόθηκαν ηλεκτρονικά χθες εν όψει της ενίσχυσης των περιοριστικών μέτρων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
    Στην Ρώμη, πρόστιμο 400 ευρώ επιβλήθηκε σε 50χρονο που κατέβηκε από το λεωφορείο χωρίς πάσο κοντά στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την Corriere della Sera. «Δεν το έχω διότι ήθελα να εμβολιασθώ τις επόμενες μέρες», δικαιολογήθηκε.
    Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους στη Ρώμη
    Αυτό το Σαββατοκύριακο ετέθη σε ισχύ και η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στην Ρώμη, κυρίως στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους.
    Η Ιταλία, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από την επιδημία στις αρχές του 2020, έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 134.000 θανάτους. Ακόμη και αν οι αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε αύξηση, η Ιταλία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με γειτονικές της χώρες, καταγράφοντας 15.000 και 20.000 νέα κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες ημέρες.
    Περί το 85% των άνω των 12 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, η εμβολιαστική εκστρατεία για την τρίτη αναμνηστική δόση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.
    Το «βασικό πάσο» εισήχθη τον Αύγουστο και εξασφάλιζε πρόσβαση στο σινεμά, στο θέατρο, στο μουσείο και στα εστιατόρια. Τον Οκτώβριο, έγινε υποχρεωτικό για όλους τους εργασιακούς χώρους.
    Από σήμερα, το «σούπερ πάσο», που χορηγείται αποκλειστικά στους εμβολιασμένους και τους πρόσφατα αναρρώσαντες, θα απαιτείται για όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες και στο εσωτερικό των εστιατορίων.
    Αντίθετα, το «βασικό πάσο» είναι αρκετό για να καθίσει κάποιος στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων ή για να πιεί έναν καφέ όρθιος στο μπαρ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, τσαντίστηκα, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα» – Σοκάρει η ομολογία του συζυγοκτόνου!
    Προκλητικός στη δίκη ο «ψευτογιατρός»: «Με αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;» – Διακόπηκε για αύριο η διαδικασία
    Πρόεδρος Βλαχιώτη Λακωνίας στο «L&O» για τη νέα γυναικοκτονία: «Δεν είχαν δώσει δικαίωμα – Το γεγονός προκαλεί φρίκη»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το Twitter «τρολάρει» το αποτέλεσμα της κάλπης!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ