19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ: Ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης με νεαρά άτομα – Δεν αποδέχεται τις κατηγορίες


    Την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και πρόεδρος του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Ευστρατίου, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση κοκαΐνης με νεαρά άτομα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραίτησή του ο κ. Ευστρατίου, επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του ΣτΕ, ωστόσο, φέρεται να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.
    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα όταν αστυνομικοί εντόπισαν νεαρά άτομα να κινούνται ύποπτα σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων, έξω από το σπίτι που μένει ο 66χρονος ανώτατος δικαστικός λειτουργός.
    Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από άνδρες της ΔΙΑΣ βρέθηκε στην κατοχή των νεαρών βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Οι νεαροί ρωτήθηκαν από τους αστυνομικούς από πού προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά και εκείνοι τους απάντησαν ότι τους τα έδωσε ο συγκεκριμένος δικαστής.
    Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του κ. Ευστρατίου κατά την οποία εντοπίστηκαν υπολείμματα ναρκωτικών σε ένα βαζάκι. Στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία και η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς, οι οποίοι θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο. Αντίθετα, ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας.
    Να σημειωθεί ότι ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, τσαντίστηκα, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα» – Σοκάρει η ομολογία του συζυγοκτόνου!
    Προκλητικός στη δίκη ο «ψευτογιατρός»: «Με αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;» – Διακόπηκε για αύριο η διαδικασία
    Πρόεδρος Βλαχιώτη Λακωνίας στο «L&O» για τη νέα γυναικοκτονία: «Δεν είχαν δώσει δικαίωμα – Το γεγονός προκαλεί φρίκη»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το Twitter «τρολάρει» το αποτέλεσμα της κάλπης!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ