20.9 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πορεία μαθητών, φοιτητών και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη (εικόνες & βίντεο)


    Μαθητές, φοιτητές και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν 13 χρόνια (στις 6 Δεκεμβρίου του 2008) στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία μνήμης σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε από την Καμάρα.
    Κρατώντας τρία πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας, οι διαδηλωτές θυμίζουν πως «αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη»
    «Στις 6/12/2008 ο 15χρονος αναρχικός μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα μαζί με τον Β. Σαραλιώτη. Άμεσα, το Κράτος και τα ΜΜΕ επιχείρησαν να αποσιωπήσουν και να αποκρύψουν το γεγονός της δολοφονίας ή να το παρουσιάσουν ως «μεμονωμένο περιστατικό». Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου στις 6/12/08 πυροδότησε συγκρούσεις στο κέντρο των μητροπόλεων και έδωσε το έναυσμα για ανυπακοή, αυτοδιεύθυνση και αντιπαράθεση με το κράτος, τους θεσμούς και τους φύλακές τους. Σίγουρα ο Δεκέμβρης του ’08 αποτέλεσε σημαντικό σημείο της σύγχρονης ιστορίας και ιδιαίτερα του αναρχικού κινήματος. Τότε φάνηκαν έντονα για μία ακόμη φορά τα σαθρά θεμέλια του σάπιου αυτού κόσμου. Ο Δεκέμβρης αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τους σημερινούς μας αγώνες και έχει χαράξει τον δρόμο για την κοινωνική επανάσταση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
    Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των πορειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη μνήμη του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
    Συγκεκριμένα από τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας σταδιακά θα υπάρξουν διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.
    Δείτε εικόνες και βίντεο από την πορεία
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γυναικοκτονία στη Λακωνία: «Με έβρισε, τσαντίστηκα, την έπιασα από το λαιμό και την έπνιξα» – Σοκάρει η ομολογία του συζυγοκτόνου!
    Προκλητικός στη δίκη ο «ψευτογιατρός»: «Με αυτούς που έγιναν καλά δεν θα ασχοληθείτε;» – Διακόπηκε για αύριο η διαδικασία
    Πρόεδρος Βλαχιώτη Λακωνίας στο «L&O» για τη νέα γυναικοκτονία: «Δεν είχαν δώσει δικαίωμα – Το γεγονός προκαλεί φρίκη»
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το Twitter «τρολάρει» το αποτέλεσμα της κάλπης!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ