• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και κιμά μοσχαρίσιο λόγω σαλμονέλας (εικόνα)

lawandorder.gr 06-12-2021 12:22 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2021 12:24
Κοτόπουλο / Φωτογραφία: EΦΕΤ
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και κιμά μοσχαρίσιο λόγω σαλμονέλας (εικόνα)
Ο ΕΦΕΤ απόσυρε από τα ψυγεία ρολό κοτόπουλου και βόειο κιμά, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Ο ΕΦΕΤ απόσυρε από τα ψυγεία κατεψυγμένο ρολό κοτόπουλου και βόειο κιμά, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα.

Ο ΕΦΕΤ για το κοτόπουλο

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων - Έλεγχος για Salmonella spp.» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) «ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, Ελλην. Επεξεργασίας», με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 6.7.23», βάρους 2 kg περίπου.

Β) «βόειος κιμάς κτψ, προέλευσης Βελγίου, Ελλην. επεξεργασίας», με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης «κατά προτίμηση πριν από 16.08.23», βάρους 1 kg περίπου.

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα (όπως φαίνονται στις φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo