• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Google: Αφιερωμένο στην... πίτσα το σημερινό doodle!

lawandorder.gr 06-12-2021 08:19 Τελευταία ενημέρωση: 06-12-2021 08:20
Πίτσα / Φωτογραφία: Pixabay
Google: Αφιερωμένο στην... πίτσα το σημερινό doodle!
Η Google αφιερώνει το Doodle της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου σε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο, την πίτσα

Το σημερινό διαδραστικό Doodle της Google, γιορτάζει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στον κόσμο, την πίτσα! Σαν σήμερα το 2007, η τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Μάλιστα η Google φρόντισε να ετοιμάσει και ένα σχετικό παιχνίδι με βάση την pizza και τα κομμάτια της. Αυτό το παζλ διαθέτει μερικές από τις πιο αγαπημένες γαρνιτούρες πίτσας από όλο τον κόσμο και σας προκαλεί να το κόψετε σε φέτες με βάση τον τύπο που παραγγείλατε. Αλλά προσέξτε τις ζητούμενες γαρνιτούρες και τον αριθμό των φετών. Όσο πιο ακριβής είναι η παραγγελία, τόσο περισσότερα αστέρια κερδίζετε!

Αν και το flatbread με γαρνιτούρες καταναλώθηκε για αιώνες στους αρχαίους πολιτισμούς από την Αίγυπτο μέχρι τη Ρώμη, η νοτιοδυτική ιταλική πόλη της Νάπολης θεωρείται η γενέτειρα της πίτσας που είναι γνωστή σήμερα (ζύμη με ντομάτες και τυρί), από τα τέλη του 1700. Εδώ ξεκινά η ιστορία της πίτσας: μια ιστορία που ψήνεται μαζί με αιώνες παγκόσμιας μετανάστευσης, οικονομικής ανάπτυξης και τεχνολογικής εξέλιξης.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι πέντε δισεκατομμύρια πίτσες (350 φέτες ανά δευτερόλεπτο μόνο στις ΗΠΑ) καταναλώνονται διεθνώς κάθε χρόνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo