20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου στο β’ γύρο – Οι στρατηγικές και οι συμμαχίες


    Ξεκάθαρος νικητής των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος με διαφορά βρίσκεται στην πρώτη θέση από τον δεύτερο Γιώργο Παπανδρέου που επικράτησε στο «θρίλερ» για τη δεύτερη θέση έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου.
    Οι δύο άνδρες πήραν το εισιτήριο για τον β’ γύρο της διαδικασίας, που θα γίνει την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου.
    Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό.
    Η σειρά κατάταξης δεν άλλαξε: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
    Οι στρατηγικές και οι συμμαχίες
    Τα επιτελεία του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται από σήμερα να θέσουν επί τάπητος τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου.
    Η εβδομάδα που διανύουμε αναμένεται να είναι γεμάτη διαβουλεύσεις καθώς τα δύο επιτελεία θα προσπαθούν να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους ψηφοφόρους και φίλους του Κινήματος προκειμένου να ταχθούν στο πλευρό τους, αφού τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.
    Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα είναι πολλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εισηγήσεις προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να αποσυρθεί της κούρσας, αρχικά γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο ήττας και δεύτερον γιατί με τη συμμετοχή του στον α΄γύρο έστειλε το μήνυμα της ενότητας της παράταξης. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο.
    Άλλωστε, από χθες το βράδυ ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία , ενότητα και ανανέωση.
    «Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του για τον πολιτισμένο αγώνα και τους 270 .000 πολίτες που ψήφισαν.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αφιέρωμα «L&O»: Βήμα βήμα η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Κορκονέα – Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το ελαφρυντικό του
    Αίαντες, drones και 4.000 αστυνομικοί για την «μαύρη» επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου
    Στον ανακριτή σήμερα ο «ψευτογιατρός»: Απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Αντιμέτωπος με νέα προφυλάκιση
    Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: 13 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε την Ελλάδα (εικόνες & βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ