18.4 C
Athens
16.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Αίαντες, drones και 4.000 αστυνομικοί για την «μαύρη» επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου


    Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η ΕΛ.ΑΣ λόγω των εκδηλώσεων, για την «μαύρη» επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου τότε μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το χέρι του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.
    Επί ποδός θα βρίσκονται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, 4.000 αστυνομικοί των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της ΔΡΑΣΗ και της ασφάλειας, καθώς και ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, οι γνωστοί Αίαντες. Από αέρος θα επιτηρούν τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί, drones της αστυνομίας και ελικόπτερο, που θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων όπου θα υπάρχει και εισαγγελέας.
    Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην περιοχή των Εξαρχείων με τον σχεδιασμό να προβλέπει ελέγχους σε άτομα που κινούνται στην περιοχή για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών ενεργειών κατά αστυνομικών τμημάτων, υπουργείων και υπηρεσιών.
    Οι συγκεντρώσεις και οι ιδιαιτερότητες
    Επ΄ αφορμή της συμπλήρωσης 13 χρόνων από την δολοφονία Γρηγορόπουλου, έχουν προγραμματιστεί δυο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και δεκάδων άλλων σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας. Στην Στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές έχουν κάνει κάλεσμα στα Προπύλαια και στην συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί αναμένεται να επιδείξουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση καθώς στην πλειονότητα τους οι συμμετέχοντες αναμένεται να είναι άτομα νεαρής ηλικίας και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να έρθουν σε αντιπαράθεση και να δημιουργηθεί «πολεμικό σκηνικό» στο κέντρο της πόλης. Αντιθέτως, στην συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές στις 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, οι αστυνομικοί δεν αναμένεται να επιδείξουν κανενός είδους ανοχή σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Οπαδοί έκαναν «ελέγχους» σε οχήματα στον Άγιο Δημήτριο – 4 προσαγωγές
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προηγείται ο Ανδρουλάκης με 39,04%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 26,5%
    Βίντεο από την Κόρινθο που σοκάρει – Το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες
    Τρίκαλα: 82χρονος ΠΑΣΟΚτζής ψήφισε ντυμένος στα πράσινα από την κορυφή ως τα νύχια! (εικόνες)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ