19.9 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Στον ανακριτή σήμερα ο «ψευτογιατρός»: Απολογείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Αντιμέτωπος με νέα προφυλάκιση


    Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναμένεται να μεταχθεί σήμερα από τις φυλακές, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), ο 48χρονος «ψευτογιατρός».
    Ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του για το συγκεκριμένο αδίκημα, το οποίο σημειωτέον τον φέρνει αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο μιας νέας προφυλάκισης.
    Ο 48χρονος, δικάζεται παράλληλα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών ανάμεσά τους και καρκινοπαθείς αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, αν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου το δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την ετυμηγορία του για αυτή την υπόθεση, τότε ο «ψευτογιατρός» θα αποφυλακιστεί καθώς λήγει το 18μηνο προσωρινής του κράτησης.
    Ωστόσο, την τροπή των πραγμάτων δεν αποκλείεται να αλλάξει η νέα ανάκριση που διεξάγεται σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και αυτό καθώς αμέσως μετά την απολογία του 48χρονου θα αποφασιστεί εάν θα του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση για άλλο αδίκημα αυτή τη φορά (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα) ή θα αφεθεί ελεύθερος. Αν προφυλακιστεί τότε η προσωρινή του κράτηση θα παραταθεί για 18 ακόμη μήνες, διάστημα εντός του οποίου θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.
    Σύμφωνα με το βούλευμα που τον παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 48χρονος κατάφερε να εξαπατά ασθενείς με καρκίνο υποσχόμενος ότι θα τους παράσχει πλήρη ίαση με… βότανα και μαντζούνια. Μάλιστα, κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά του ποσό 838.175 ευρώ.
    Η δίκη του αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα με τις καταθέσεις συγγενών θυμάτων του 48χρονου… Dr Kontos, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος συστήνονταν στα ανυποψίαστα θύματά του.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Οπαδοί έκαναν «ελέγχους» σε οχήματα στον Άγιο Δημήτριο – 4 προσαγωγές
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προηγείται ο Ανδρουλάκης με 39,04%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 26,5%
    Βίντεο από την Κόρινθο που σοκάρει – Το αυτοκίνητο τυλιγμένο στις φλόγες
    Τρίκαλα: 82χρονος ΠΑΣΟΚτζής ψήφισε ντυμένος στα πράσινα από την κορυφή ως τα νύχια! (εικόνες)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ