• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δικηγορικές εκλογές στο ΔΣΑ: Μικρή η συμμετοχή, προσήλθαν να ψηφίσουν 3.119 δικηγόροι

Κατερίνα Μάνθου 05-12-2021 20:49 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2021 21:42
Εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών / Φωτογραφία: Eurokinissi
Δικηγορικές εκλογές στο ΔΣΑ: Μικρή η συμμετοχή, προσήλθαν να ψηφίσουν 3.119 δικηγόροι
Μικρή ήταν η συμμετοχή σήμερα στις κάλπες για την εκλογή προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ)

Ολοκληρώνεται αύριο Δεύτερα (6/11) ο δεύτερος γύρος της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ).

Σήμερα, πρώτη ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών, η προέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.

Συγκεκριμένα, από τα 23.427 μέλη του ΔΣΑ με δικαίωμα ψήφου, στις κάλπες προσήλθαν σήμερα Κυριακή μόλις 3.119 δικηγόροι, ενώ την πρώτη ημέρα του πρώτου γύρου (28.11.2021) είχαν προσέλθει και ψήφισαν 4.977 δικηγόροι. Η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο από 7 π.μ. έως 7 μ.μ. και θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος για την επόμενη τετραετία.

Βερβεσός και Αναστασόπουλος οι δύο μονομάχοι

Τη προεδρία του ΔΣΑ διεκδικούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός και Δημήτρης Αναστασόπουλος. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο κ. Βερβεσός είχε λάβει ποσοστό 29,37% ενώ ο κ. Αναστασόπουλος ποσοστό 29,37%.

Κάλεσμα Αναστασόπουλου για ευρεία συμμετοχή

Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του ο κ. Αναστασόπουλος απευθύνει ενόψει της αυριανής δεύτερης και τελευταίας ημέρας των εκλογών κάλεσμα σε ευρεία συμμετοχή στο σύνολο του σώματος. Όπως αναφέρει ο υποψήφιος για τη προεδρεία του ΔΣΑ πρόκειται για «ένα κάλεσμα ενωτικό για στήριξη των προγραμματικών θέσεων μου».

Ακόμη ο κ. Αναστασόπουλος στη δήλωσή του επισημαίνει: «Η πραγματική αλλαγή είναι εφικτή, αρκεί να την επιδιώξουμε με την ενεργή συμμετοχή μας. Η αποχή υποβαθμίζει την εκλογική διαδικασία και καθιστά δυνατό στους λίγους να αποφασίζουν για όλους μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo