• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης: Έκρηξη κρουσμάτων και νοσηλειών - 27 έγκυες νόσησαν με κορονοϊό τον Νοέμβριο

lawandorder.gr 05-12-2021 20:04 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2021 20:15
ΜΕΘ Covid / Φωτογραφία: Eurokinissi
Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης: Έκρηξη κρουσμάτων και νοσηλειών - 27 έγκυες νόσησαν με κορονοϊό τον Νοέμβριο
Αύξηση 79% σημείωσαν οι εισαγωγές θετικών ασθενών με κορονοϊό τον Νοέμβριο στην Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης

Αλματώδη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλειών σημειώθηκε το μήνα Νοέμβριο στα Νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, ενώ νοσηλεύτηκαν 27 έγκυες θετικές στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Διοικητή, Δημήτριο Γ. Τσαλικάκη, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 79%, σε σχέση με τον μήνα Οκτώβριο.

«Είχαμε 2.395 εισαγωγές θετικών ασθενών με κορονοϊό για τον Νοέμβριο. Αυξήθηκαν περίπου 79% σε σχέση με τον Οκτώβριο, όπως αυξήθηκαν 14% και οι εισαγωγές των non-Covid ασθενών. Δυστυχώς, νοσηλεύθηκαν 27 έγκυες και λεχωίδες θετικές στη νόσο Covid 19, 7 εκ των οποίων διασωληνώθηκαν στη ΜΕΘ-Covid στο ΓΝΘ “Ιπποκράτειο”, 497 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις της νόσου Covid 19», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που αφορά στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ covid φτάνει σε 37% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 75% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εισαγωγών non covid περιστατικών για νοσηλεία. 16.794 βρέθηκαν στο νοσοκομείο, 14% περισσότεροι σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Έκκληση για εμβολιασμό

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνει ότι πρέπει να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί στους νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης ενώ τονίζεται ότι γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων δίνουν μια ακόμα δύσκολη μάχη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo