• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στην καγκελαρία είναι ο Όλαφ Σολτς, μετά το «πράσινο φως» των Φιλελευθέρων

lawandorder.gr 05-12-2021 19:19 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2021 19:21
Ο Όλαφ Σολτς / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στην καγκελαρία είναι ο Όλαφ Σολτς, μετά το «πράσινο φως» των Φιλελευθέρων
Πλέον αναμένεται αύριο Δευτέρα να δώσουν το πράσινο φως και οι Πράσινοι και μετά ο Όλαφ Σολτς θα αναλάβει την καγκελαρία της Γερμανίας

Ένα νέο στάδιο ξεπεράστηκε σήμερα από τη μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας υπό τον Όλαφ Σολτς, μετά το «πράσινο φως» που άναψαν οι Φιλελεύθεροι του FDP στη συμμαχία με τους σοσιαλδημοκράτες του SPD και τους Πράσινους για να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά την έγκριση των μελών του SPD χθες στο συνέδριο, το 92,2% των σχεδόν 660 μελών του FDP έδωσε σήμερα το πράσινο φως στη συμμαχία.

Οι Πράσινοι αναμένεται να δώσουν τη σύμφωνη γνώμη τους αύριο, Δευτέρα.

Νέος καγκελάριος μετά από 16 χρόνια

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο θα πρέπει στη συνέχεια να προχωρήσει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην εκλογή στη θέση του καγκελαρίου του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς, θέτοντας τέλος στα 16 χρόνια στην εξουσία της Άνγελα Μέρκελ.

Ενθαρρύνοντας τα μέλη του FDP να υποστηρίξουν τον συνασπισμό, ο αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε ότι η νέα κυβερνητική συμφωνία είναι μια «νέα αρχή για τη Γερμανία».

«Η Γερμανία περιμένει αυτό το νέο ξεκίνημα», πρόσθεσε ο Λίντνερ, ο οποίος προορίζεται να γίνει υπουργός Οικονομικών και να κρατά ορθόδοξη γραμμή σε σχέση με τα δημόσια ελλείμματα.

Αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού, η συμφωνία συνασπισμού την οποία διαπραγματεύτηκαν τα τρία κόμματα προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίως με μια πρόωρη έξοδο «ιδανικά» από τον άνθρακα το 2030, έναντι του 2038 προηγουμένως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo