22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Γερμανία: Επεισοδιακές διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού


    Διαδηλώσεις πραγματοποίησαν χθες Σάββατο (4/12) χιλιάδες άτομα σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας, ενάντια στην επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
    Η μεγαλύτερη σε όγκο διαδήλωση έγινε με 5.000 άτομα στο Αμβούργο. Σε ορισμένες από τις πορείες σημειωθήκαν επεισόδια με αντιδιαδηλωτές και σε άλλες, όπως στη Φρανκφούρτη, η αστυνομία διάλυσε τη διαδήλωση, επειδή οι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν ούτε την απαιτούμενη απόσταση, ούτε φορούσαν μάσκες, σημειώνει η Deutsche Welle.
    Βερολίνο: Διαδηλωτές επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς
    Σε πορεία μερικών εκατοντάδων στο Βερολίνο, η οποία πραγματοποιήθηκε παρότι είχε απαγορευτεί από την αστυνομία, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους τραυματίζοντας τρεις από αυτούς. Ανάμεσα στους επιτιθέμενους ήταν και γνωστά μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων.
    Διαδήλωση έξω από το σπίτι της υπουργού Υγείας της Σαξονίας
    Αίσθηση προκάλεσε στη Γερμανία συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεκάδων αντιπάλων του υποχρεωτικού εμβολιασμού με πυρσούς, σφυρίχτρες και αφίσες την Παρασκευή το βράδυ έξω από την κατοικία της υπουργού Υγείας της Σαξονίας, της πολιτικού των Σοσιαλδημοκρατών Πέτρα Κέπινγκ.
    Ζέεχοφερ: Οργανωμένος εκφοβισμός εκπροσώπου του κράτους
    Τη συγκέντρωση καταδίκασαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων πλην του ακροδεξιού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Για «φασιστοειδή παρουσία» έκανε λόγο ο συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργανς, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ τονίζει στην κυριακάτικη Bild, ότι η συγκέντρωση αυτή δεν συνιστά νόμιμη διαμαρτυρία αλλά «οργανωμένο εκφοβισμό μιας εκπροσώπου του κράτους».
    Αυτό του θυμίζει τα «σκοτεινότερα κεφάλαια της γερμανικής ιστορίας». Προφανώς ο κ. Ζεεχόφερ εννοεί την περίοδο ναζιστικού καθεστώτος από το 1933 ως το 1945. Εδώ και καιρό η μυστική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος προειδοποιεί, ότι η επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού θα ενισχύσει τις επιθετικές διαθέσεις των αρνητών του κορωνοϊού. Επειδή πιστεύουν ότι η Γερμανία οδεύει προς μια δικτατορία θεωρούν ότι η αντίσταση είναι νόμιμη.
    Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού τα 2/3 των Γερμανών
    Πάντως, σχεδόν τα 2/3 των Γερμανών τάσσονται υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov το 63% των ερωτηθέντων στηρίζουν το μέτρο, ενώ το 30% το απορρίπτει. Πριν ένα χρόνο επικρατούσε μια διαφορετική εικόνα. Το Δεκέμβριο του 2020, ενώ είχαν αρχίσει να γίνονται οι πρώτοι εμβολιασμοί, μόνο το 33% υποστήριζε την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για ολόκληρο των πληθυσμό, ενώ το 56% ήταν κατά.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας! (εικόνα)
    Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον θάνατο της 14χρονης από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας
    Τραγωδία στη Κρήτη: Τρακτέρ καταπλάκωσε ηλικιωμένο σε χωριό της Γόρτυνας
    Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ασθενής με κορονοϊό το έσκασε από το 424 λίγο πριν διασωληνωθεί!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ