• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πορτογαλία: Κοινοβούλιο τέλος, ενόψει εκλογών!

lawandorder.gr 05-12-2021 16:57 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2021 16:58
Πορτογαλία / Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πορτογαλία: Κοινοβούλιο τέλος, ενόψει εκλογών!
Έγινε γνωστό με επίσημη ανακοίνωση από τον πρόεδρο της χώρας

Δε συνεχίζει το Κοινοβούλιο όπως ήταν μέχρι τώρα στην Πορτογαλία, καθώς υπήρξε παραίτηση όλου του Κοινοβουλίου ενόψει των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα όρισε με διάταγμα τη διάλυση του κοινοβουλίου την Κυριακή, στο τελευταίο εναπομένον επίσημο βήμα ενόψει των πρόωρων γενικών εκλογών της 30ής Ιανουαρίου, έγινε γνωστό από το γραφείο του.

Το διάταγμα εκδόθηκε την τελευταία πιθανή ημέρα για τη διάλυση του κοινοβουλίου, που πρέπει να λάβει χώρα τουλάχιστον 55 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο του σχεδίου του προϋπολογισμού που είχε καταθέσει η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τον Οκτώβριο, μια εξέλιξη με την οποία τερματίστηκε η σχετική πολιτική σταθερότητα της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.

Οι Σοσιαλιστές ηγούνται στις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζοντας ποσοστό μεταξύ 38,5% και 39%, πολύ μπροστά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών με ποσοστό 24,6%-28,1%, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo