• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Ανέστησαν μέχρι και νεκρό για πλαστή ταυτότητα! (εικόνα)

Law and Order 05-12-2021 11:36 Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2021 11:38
Αστυνομικός / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Ανέστησαν μέχρι και νεκρό για πλαστή ταυτότητα! (εικόνα)
Το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων ανέστησε και νεκρό προκειμένου να εκδώσει γνήσια ταυτότητα αλλά με πλαστά έγγραφα, σε πελάτη

Ακόμη και νεκρό ανέστησε το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων για να εκδώσει γνήσια ταυτότητα αλλά με πλαστά έγγραφα, σε πελάτη που ήθελε να αντικαταστήσει το παλιό του δελτίο ταυτότητας.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου - Αράχωβας-Αντίκυρας, η αρχιφύλακας που έβγαζε τις ταυτότητες στις 13 Ιανουαρίου του 2021 έβγαλε  ταυτότητα σε αντικατάσταση της παλαιότερης, σε άτομο με φερόμενα στοιχεία Γεώργιος Κ, με μάρτυρα ταυτοπροσωπίας τον Κ. Κ. Στις 18 Μαρτίου 2021 η αρχιφύλακας εξέδωσε νέο δελτίο ταυτότητας στο ίδιο άτομο, έπειτα από απώλεια του προηγούμενου.

Μάρτυρας ταυτοπροσωπίας και σε αυτή την περίπτωση φέρεται να ήταν και πάλι ο Κ. Κ. Ο μάρτυρας όμως είχε πεθάνει ένα μήνα πριν την έκδοση της δεύτερης ταυτότητας, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσων. " Όπως προέκυψε από την έρευνα της υπηρεσίας μας, ο ανωτέρω μάρτυρας είχε αποβιώσει την 17/02/2021, πριν δηλαδή την έκδοση στην οποία φέρεται να συμμετείχε" αναφέρει στην σελίδα 59 το διαβιβαστικο. Στο ίδια σελίδα αναφέρεται ότι ο πραγματικός κάτοχος του αρχικού δελτίου ταυτότητας με στοιχεία Γεώργιος Κ, στις 6 Ιουλίου 2021 πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Βριλησσίων και κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων, καθώς όπως δήλωσε ουδέποτε απώλεσε το δελτίο του, και ούτε γνωρίζει το άτομο το οποίο έβγαλε ταυτότητα με τα στοιχεία του στο Δίστομο. Η αρχιφύλακας σε δύο άλλες περιπτώσεις σύμφωνα με την έρευνα των "αδιάφθορων" είχε χρησιμοποιήσει ως μάρτυρα ταυτοπροσωπίας τα στοιχεία γυναίκας, και είχε εκδώσει δύο ταυτότητες σε πελάτες του κυκλώματος. Σε τηλεφωνική επαφή που είχε στις 15 Ιουλίου 2021 η φερόμενη μάρτυρας με την αρχιφύλακα, προέκυψε πως ποτέ η Γ. Ε δεν πήγε στο Α. Τ Διστόμου για να παραστεί ως μάρτυρας ταυτοπροσωπίας, και η αστυνομικός για να εξυπηρετήσει το κύκλωμα χρησιμοποίησε εν αγνοία της τα στοιχεία της και την υπογραφή της.

Η δικογραφία καίει την 49χρονη αστυνομικό καθώς αναφέρει ότι από 18/03/2020 έως 18/06/2021 εξέδωσε αλλα 6 δελτία ταυτότητας στα πλαίσια της δράσης της οργάνωσης, χωρίς όπως κατέθεσε ο Διοικητής του Α. Τ να έχει βάλει ο ίδιος την υπογραφή του.

Η αρχιφύλακας όπως και ο Διοικητής του Τ. Α Ασπροπύργου είναι οι μόνοι από τους 34 αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για την πολύκροτη υπόθεση, που πήραν το δρόμο για την φυλακή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo