14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Δεύτερος γύρος εκλογών στο ΔΣΑ: Βερβεσός – Αναστασόπουλος «μονομαχούν» για τη προεδρεία


    Άνοιξαν σήμερα (5/12) οι κάλπες για τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των αρχαιρεσιών για την εκλογή προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ).
    Ο δεύτερος εκλογικός γύρος που αρχίζει σήμερα (5/12) θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα (6/12) με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα και τις δυο ημέρες. Δυο είναι οι υποψήφιοι που «μονομαχούν» για τη προεδρεία του ΔΣΑ και αναδείχθηκαν από τη διεξαγωγή του πρώτου εκλογικού γύρου που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα (28 και 29/11). Πρόκειται για τον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 29,37% και τον συνυποψήφιό του Δημήτρη Αναστασόπουλο που συγκέντρωσε ποσοστό 21,63%. Ο υποψήφιος που θα εκλεγεί ως πρόεδρος του ΔΣΑ, κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών, θα παραμείνει στο «τιμόνι» του για τέσσερα έτη.
    Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εκλογών, ο οποίος και του προσέδωσε ισχυρό προβάδισμα έναντι του κ. Αναστασόπουλου, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ ανέφερε πως οι δικηγόροι της Αθήνας έστειλαν «ισχυρό μήνυμα για τη συνέχιση του έργου μας». Παράλληλα, ο Βερβεσός ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη προτίμηση που έδειξαν προς το πρόσωπό του και συνεχάρη τους συνυποψηφίους του που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. «Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Η συνεργασία όλων αποτελεί βασική επιλογή μας. Ο αγώνας για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των δικηγόρων παραμένει προτεραιότητά μας. Ο Σύλλογος θα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους που έχουν ανάγκη στήριξης και ιδίως στους νέους», ανέφερε ακόμη ο κ. Βερβεσός καλώντας τους δικηγόρους της Αθήνας στο δεύτερο γύρο των εκλογών «σε μία ευρεία δικηγορική συμπαράταξη για να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον».
    Από την πλευρά του ο Αναστασόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, αφού ευχαρίστησε και εκείνος τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν, τους κάλεσε «να προσέλθουν στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την τελική ανατροπή». Μάλιστα, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, κάλεσε σε debate τον κ. Βερβεσό, με αντικείμενο συζήτησης την αναδιοργάνωση του ΔΣΑ «για την στήριξη των δικηγόρων, και δη των πιο αδύναμων, για την βελτίωση της καθημερινότητας μας και για τον εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος μας».
    Ακόμη, στη σχετική δήλωσή του ο υποψήφιος για τη προεδρεία του ΔΣΑ ανέφερε: «Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν έναν ισχυρό Δικηγορικό Σύλλογο να συστρατευτούν μαζί μας για την τελική ανατροπή. Να ενώσουμε δυνάμεις για έναν ΔΣΑ που θα προστατεύει τα μέλη του, θα μάχεται για τα συμφέροντα τους και θα αποτελεί θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι σε κάθε εξουσία και αυθαιρεσία. Ενωμένοι, να αφήσουμε πίσω μας το χθες που μας πλήγωσε και με τις αποφάσεις του στοίχισε στον κλάδο μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Να δημιουργήσουμε έναν Σύλλογο για όλους!».
    Πώς θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, όπως και στον πρώτο γύρο. Επίσης, όπως και στον α’ γύρο, κατά την προσέλευση στα εκλογικά τμήματα οι δικηγόροι θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) είτε βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών, είτε rapid test 48 ωρών.
    Η φετινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται εν μέσω πανδημίας και προκειμένου οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν με όρους υγειονομικής ασφάλειας, ο ΔΣΑ ζητεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, υπήρξε αυξημένος αριθμός εκλογικών τμημάτων (40 τμήματα αντί των 26 τμημάτων που υπήρχαν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες) και μειωμένος αριθμός εγγεγραμμένων ανά τμήμα. Τα 40 εκλογικά τμήματα κατανέμονται ως εξής: 6 τμήματα στα γραφεία του ΔΣΑ, 16 στη Στοά του Βιβλίου, 2 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, 4 στο ΑΚΚΕΔ, 2 στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, 2 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και 8 στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».
    Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του πρώτου γύρου στο ΔΣΑ προσήλθαν 12.788 δικηγόροι, από τους 23.397 δικηγόρους μέλη του Συλλόγου που είχαν δικαίωμα ψήφου. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 54,66% και το ποσοστό αποχής στο 45,34%. Καταμετρήθηκαν 12.189 έγκυρα ψηφοδέλτια, 195 άκυρα και 404 λευκά.
    Τέλος, δεύτερος γύρος εκλογών διεξάγεται σε άλλους 11 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, μεταξύ αυτών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Διέρρηξαν την πολυτελή μεζονέτα του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου!
    Παράνομες ελληνοποιήσεις: Στη φυλακή ο εγκέφαλος του κυκλώματος και ακόμα δύο μέλη
    Χατζάκης: «Άλλο το φλερτ και άλλο ο βιασμός» – Λιγνάδης: «Αν χρειαστεί θα επανέλθω»
    Επεισόδιο με ιερέα κατά του Πάπα Φραγκίσκου: Φώναζε «Είσαι αιρετικός» (εικόνες & βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ