22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα ο πρώτος γύρος για τον νέο πρόεδρο – Η διαδικασία και όλες οι λεπτομέρειες


    Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα (5/12) στις 7 το πρωί και η διαδικασία ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ξεκίνησε.
    Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ που θα ξεπεράσει ίσως τις 250 χιλιάδες, ενδεχομένως προσεγγίσει και τις 300 χιλιάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2017 είχαν λάβει μέρος σχεδόν 220 χιλιάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού κλείσουν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες, μετά τις 21:30 θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εταιρία. Αναμένεται να είναι τα πρώτα ποσοστά περίπου στο 15%.
    Πώς και που ψηφίζουν οι πολίτες
    Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Παράλληλα, όσοι δεν είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος -αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν – καλούνται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός να έχουν εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο και να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους. Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Θα μπαίνει ένας ένας για να ψηφίσουν. Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (αύριο μόνο) το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης-παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα, 6/12, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.
    Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν
    Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.
    Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.
    Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.
    Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:
    Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
    Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
    Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
    Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
    ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
    Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα
    Τι δείχνουν τα στοιχήματα – Το φαβορί, το αουτσάιντερ και οι υποψήφιοι για Β’ γύρο!
    Υπάρχουν αρκετές επιλογές με τα ειδικά στοιχήματα που έχουν δημιουργηθεί για την Κυριακή, με τους υποψήφιους προέδρους του Κινήματος Αλλαγής.
    Με τα τωρινά δεδομένα το φαβορί είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και στις δύο στοιχηματικές που βρίσκουμε τις επιλογές για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Στη Stoiximan ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνεται με απόδοση 1.90, ενώ στη Novibet τον βρίσκουμε στο 1.80.
    Δεύτερος στην κούρσα του στοιχήματος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με απόδοση 2.50 στη Stoiximan και στη Novibet στο 2.40. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος (6.00 – 6.50), Παύλος Χρηστίδης (75.00 – 81.00), Παύλος Γερουλάνος(150.00 – 151.00) και Χάρης Καστανίδης (250.00 – 251.00).
    Όπως επίσης φαβορί για το Β’ γύρο είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου και το συγκεκριμένο δίδυμο για το Β’ γύρο των εκλογών στη Stoiximan πληρώνει στο 1.60, ενώ από την άλλη στη Novibet δε δίνεται η συγκεκριμένη επιλογή.
    Παράλληλα στη Stoiximan μπορεί να βρει κανείς και άλλες επιλογές ειδικών στοιχημάτων. Όπως το ποσοστό που θα λάβει ο κάθε υποψήφιος στον Α’ γύρο των εκλογών. Ποσοστό το οποίο αλλάζει αναλόγως τον κάθε υποψήφιο, όπως για παράδειγμα τον Γιώργο Παπανδρέου μας τον δίνουν ως επιλογή over 29.00% ή under 29.00%.
    Ντέρμπι έχουμε στο ερώτημα ποιος υποψήφιος θα πάρει τις περισσότερες ψήφους, αφού βρίσκουμε στο 2.10 τόσο τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στο 5.25 και από εκεί και πέρα η ψαλίδα ανοίγει από το 100.00, μέχρι το 500.00!
    Τέλος, στη Novibet πληρώνει αρκετά καλά και συγκεκριμένα στο 13.00 απόδοση, η πιθανότητα να βγει νικητής από τον Α’ γύρο των εκλογών.
    Πως ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές εκστρατείες των «6»
    Για μήνες οι υποψήφιοι έδιναν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Όλοι ταξίδεψαν σε όλα τα μέρη της χώρας παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.
    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, το Σάββατο συνάντησε μαζί με την βουλευτίνα, Νάντια Γιαννακοπούλου, πολίτες στο Περιστέρι. Νωρίτερα σε ανάρτηση του απηύθυνε κάλεσμα «στο εθνικό ακροατήριο», ζητώντας την στήριξή τους. «Το ΠΑΣΟΚ μπροστά, η Ελλάδα ψηλά», τονίζει. Σήμερα, θα ψηφίσει στις 8:30 το πρωί, στο 2ο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης.
    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη. Βρίσκεται στο Λασίθι ενώ την Κυριακή περίπου στις 9:30 θα ψηφίσει στο Δημοτικό Αθλητικό & Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου. Αφού ψηφίσει θα επιστρέψει στην Αθήνα. Και ο ευρωβουλευτής, σε μήνυμα του ζήτησε «μαζική συμμετοχή και μια καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα νικήσουμε κα είμαι σίγουρος ότι η παράταξη μας επιστρέφει ως πρωταγωνιστής. Όλοι μαζί για ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη».
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ (4/12) βρέθηκε με μέλη της οικογένειας του για δείπνο στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα το πρωί στις 10:45 θα ψηφίσει στο πρώην δημαρχείο Ταυρου, Επταλόφου και Πειραιώς. Σε μήνυμα το τονίζει πως «ανεβάζουμε τον ήλιο πιο ψηλά».
    Ο Παύλος Γερουλάνος, το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε περιοχές της Αθήνας όπως την Δάφνη και τον Υμηττό ενώ για βραδινή του βόλτα βγήκε στην Αγίας Ειρήνης στο κέντρο. Προχθες, συνομίλησε με γυναίκες διάφορων ηλικιών για τα εμπόδια ου αντμετωπίζουν στην κοινωνία και αναφέρθηκε σε «στερεότυπα που ανθίζουν σε μια βαθιά δομημένη πατριαρχική κοινωνία». Στις 11 το πρωί της Κυριακής, θα ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.
    Ο Παύλος Χρηστίδης, ολοκλήρωσε το προεκλογικό του ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ναύπλιο μαζί με την σύζυγο του Νάντια και την ενός έτους κόρη τους. Σε χθεσινό μήνυμα του σημειώνει, «40 ημέρες πριν ξεκίνησα ένα ταξίδι με πολλούς φίλους. Έσφιξα χιλιάδες χέρια & μίλησα με καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς και ειδικά της γενιάς μας. Αύριο ζητώ τη στήριξη σας. Και αν απόψε είναι μια βραδιά με συννεφιά, αύριο ο ήλιος θα λάμψει». Θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου και θα ψηφίσει στις 08:30 στην αίθουσα του δημαρχείου στη Λιοσίων.
    Ο Χάρης Καστανίδης, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα στις 11:30 θα ρίξει την ψήφο του στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη γωνία της 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας. Το απόγευμα, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, θα βρίσκεται στο γραφείο του στη συμπρωτεύουσα μαζί με το επιτελείο του και θα παρακολουθεί τα αποτελέσματα. Με αιχμή πάντως σχολίασε στο twitter πως «βλέπω να δημοσιεύονται διάφορες λίστες υποστηρικτών διαφόρων υποψηφίων. Δεν έπραξα το ίδιο. Γιατί το σεβασμό που αισθάνομαι για τα δημόσια πρόσωπα που με στηρίζουν, τον ίδιο σεβασμό έχω και για τους χιλιάδες φίλους που “ανώνυμα” στηρίζουν».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Διέρρηξαν την πολυτελή μεζονέτα του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου!
    Παράνομες ελληνοποιήσεις: Στη φυλακή ο εγκέφαλος του κυκλώματος και ακόμα δύο μέλη
    Χατζάκης: «Άλλο το φλερτ και άλλο ο βιασμός» – Λιγνάδης: «Αν χρειαστεί θα επανέλθω»
    Επεισόδιο με ιερέα κατά του Πάπα Φραγκίσκου: Φώναζε «Είσαι αιρετικός» (εικόνες & βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ