20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Σκιάθος: Αθωώθηκε ο κατηγορούμενος για το θανατηφόρο τροχαίο της Σόνιας Αρμακόλα


    Έναν 39χρονο αλλοδαπό από τη Συρία αθώωσε χθες (3/12) το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που κατηγορούνταν για εγκατάλειψη του σημείου τροχαίου στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 στη Σκιάθο, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο της 37χρονης Σόνιας Αρμακόλα μητέρας δύο παιδιών, διότι έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε δόλο.
    Ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε δια συνηγόρου. Η εισαγγελέας έδρας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε δόλο για την εγκατάλειψη του σημείου του ατυχήματος, εκτίμησε ότι έφυγε από το σημείο και δεν ειδοποίησε την Αστυνομική Αρχή από αμέλεια και πρότεινε την απαλλαγή του, πρόταση που έγινε δεκτή από το Δικαστήριο.
    Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον Οκτώβριο του 2018 σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
    Η κατάθεση της φίλης της
    Η φίλη της Σόνιας Αρμακόλα που ήταν παρούσα στο ατύχημα, κατέθεσε πως τη μοιραία νύχτα της 11ης Σεπτεμβρίου, μετά τη δουλειά τους πήγαν σε μπαρ όπου σύχναζε και ο 36χρονος με έναν φίλο του, για ποτό. Εκεί συνάντησαν δύο άνδρες και αποφάσισαν να πάνε μέχρι τη παραλία στον Ξάνεμο για νυχτερινό μπάνιο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα έφευγαν από τη Σκιάθο.
    Σύμφωνα με την ίδια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα έφυγαν, για τα σπίτια τους, προκειμένου να βάλουν το μαγιό τους. Στη συνέχεια έδωσαν ραντεβού και οι τέσσερις στην οδό Παπαδιαμάντη, με τον Σύριο να αγοράζει τέσσερις μπύρες από το περίπτερο για να τις έχουν στην παραλία. Σχετικά με την κατάσταση του δρόμου, η μάρτυρας είπε πως δεν ήταν σωστά στρωμένος, είχε λακκούβες, ενώ δεν υπήρχε και φωτισμός. Επιπλέον ανέφερε πως δεν φορούσαν κράνος, ενώ κινούνταν με μικρή ταχύτητα, όταν ξαφνικά είδε το προπορευόμενο δίκυκλο, που επέβαινε το θύμα, να πέφτει στα πλάγια στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
    Σύμφωνα με τη μάρτυρα, σταμάτησαν να τους βοηθήσουν και διαπίστωσαν ότι είχαν χτυπήσει ελαφριά ο μεν οδηγός, στο χέρι και στο πόδι η δε 37χρονη. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι λίγο πριν την πτώση τους η θανούσα ανασηκώθηκε στο μηχανάκι και μετά το ατύχημα συνέχισαν προς τη θάλασσα. Αφού έκαναν μπάνιο και ξέπλυναν τα αίματα η άτυχη γυναίκα αναπαύτηκε σε μια ξαπλώστρα και την πήρε ο ύπνος. Όταν θέλησαν να φύγουν προσπάθησαν να την ξυπνήσουν, αλλά μάταια, με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν.
    Πήραν τηλέφωνο το 166, αλλά το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σκιάθου, ήταν σε άλλο περιστατικό. Επειδή η ώρα περνούσε και η άτυχη γυναίκα δεν συνέρχονταν, αποφάσισαν οι δύο άνδρες να πάρουν τα μηχανάκια και να μεταβούν στη Χώρα για να καλέσουν ταξί, το οποίο και έσπευσε στην περιοχή. Έντυσαν την 37χρονη και τη μετέφεραν με την ξαπλώστρα στον δρόμο, όπου την έβαλαν στο ταξί. Η μάρτυρας πήγε μαζί με το θύμα στο Κ.Υ. με τον κατηγορούμενο να την παίρνει τηλέφωνο, ρωτώντας για την κατάσταση της υγείας της, λέγοντας του, πως δεν ήταν ανάγκη να πάει και αυτός εκεί.
    Την επόμενη ημέρα η Σόνια Αρμακόλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, με τη μάρτυρα να μεταβαίνει με το πλοίο της γραμμής το απόγευμα. Στο δικαστήριο αναγνώστηκε το συμπέρασμα του πορίσματος του ιατροδικαστή, το οποίο μιλούσε για θάνατο εξαιτίας “βαρέων κακώσεων της κεφαλής” και συγκεκριμένα κάταγμα κροταφικού οστού, χωρίς όμως να υπάρχουν κακώσεις στο σώμα και στα άκρα.
    Τι κατέθεσαν οι αδελφές του θύματος
    Στο Δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες οι δύο αδελφές του θύματος και ο σύζυγος της μιας, που είπαν ότι ειδοποιήθηκαν και πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου δεν είδαν τον κατηγορούμενο, που γενικά δεν έδειξε ενδιαφέρον.
    Σημειώνεται ότι η οικογένεια της άτυχης 37χρονης είχε καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου δράστη, είχε γίνει προκαταρκτική εξέταση και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, λόγω μη στοιχειοθέτησης της κατηγορίας.
    Πηγή: magnesianews.gr
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
    Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους τρεις μήνες – Τι ισχύει για όσους νοσήσαν
    Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
    Σήμερα η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος – Επί τάπητος οι πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ