14.9 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στο Μεσολόγγι – 95 κλήσεις στην Πυροσβεστική (εικόνες)


    Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου και σύμφωνα με τον δήμο, «αν και τα αντλιοστάσια δουλεύουν κανονικά, ο όγκος του νερού είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι να πλημμυρίσουν».
    Παράλληλα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει σε απαντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σημεία και παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή βοήθειας.
    Σύμφωνα με τον δήμο, «όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ανθρώπων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων».
    Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, έχει μεριμνήσει «για την φιλοξενία σε ξενοδοχεία όσων πολιτών θέλουν να προστατευθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας».
    Στο μεταξύ με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, απηύθυνε έκκληση σε όλους, «να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα, ενώ με πρωτοβουλία του συγκαλείται σήμερα (4/12), έκτακτο συντονιστικό με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων.
    Μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας μέσα σε ένα 24ωρο, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 95 κλήσεις, ως κάτωθι:
    70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
    1 κλήση για κοπή δέντρου
    24 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία
    Επιχειρούν, 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ έχει αναπτυχθεί η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. με διασωστική λέμβο, καθώς και ερπυστριοφόρο όχημα της 6ης Ε.Μ.Α.Κ.
    Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και σε μερική επιφυλακή οι εμπλεκόμενες δυνάμεις στις Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και Ηλείας.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    «Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
    Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στους τρεις μήνες – Τι ισχύει για όσους νοσήσαν
    Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
    Σήμερα η γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος – Επί τάπητος οι πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ