16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Θέατρο «Τζένη Καρέζη» για το «ντου» της Σάσας Σταμάτη – «Στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα»


    Τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού και όχι μόνο κόσμου, προκάλεσε η κίνηση της Σάσα Σταμάτη να σταματήσει την παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».
    Τη στιγμή που παιζόταν η παράσταση «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» η Σάσα Σταμάτη ανέβηκε στη σκηνή και σταμάτησε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο μαζί με άλλους δύο άντρες. Το κοινό από κάτω αντέδρασε και στη συνέχεια το θέμα πήρε τεράστια έκταση μετά και από τα βίντεο που διέρρευσαν στο Twitter.
    Με μια φράση του Κάρολου Κουν, ο οποίος δήλωνε πως «η Τέχνη είναι μεγάλη […] δεν έχουμε το δικαίωμα να την κατεβάζουμε στο ανάστημά μας», η διοίκηση του θεάτρου εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στον Χριστόφορο Ζαραλίκο, την ώρα που στεκόταν επικριτικά απέναντι στην αντίδραση της Σάσας Σταμάτη. «Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να τη βρούμε» σημειώνει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.
    Η ανακοίνωση του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη»
    Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε και η διεύθυνση του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», στην οποία αναφέρει:
    «Το θέατρο “Τζένη Καρέζη” με την πολυετή και συνεχή παρουσία του στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου, έχει αποδείξει ότι στηρίζει απόλυτα τους συνεργάτες του και τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν το έργο τους, χωρίς φίμωτρα, λογοκρισία, περιορισμούς, ανελευθερίες και διπλωματικές τακτικές.
    Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτα άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας, του λόγου, της έκφρασης, της αλήθειας.
    Η αλήθεια είναι πάντα κρυμμένη. Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να τη βρούμε και όταν τη βρούμε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε, γιατί αλλιώς σκοτώνει.
    Δεν θα σταματήσουμε να στεκόμαστε πλάι σε όσους εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργικά και αληθινά, υπηρετώντας κάθε μορφή τέχνης και ειδικά τη Σάτιρα.
    “Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα πλησιάσουμε αυτήν και τους ανθρώπους της με ευλάβεια και σεβασμό. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ” όπως είπε ο Κάρολος Κουν».
    Από την πλευρά της η Σάσα Σταμάτη, θυμίζουμε, έχει απαντήσει μέσω των social media στα όσα έχουν αναφερθεί για το περιστατικό.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Εξοργιστικό βίντεο: Ξυλοκόπησαν ντελιβερά στο Μενίδι γιατί φορούσε σκούφο ομάδας!
    Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Μάχη με τον χρόνο για να καμφθεί 4ο κύμα και μετάλλαξη Όμικρον
    Νίκαια: Επιτήδειος «άρπαξε» 21.300 ευρώ από ηλικιωμένη που τα έκρυβε στην τουαλέτα!
    Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κυπαρισσία
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ