• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δικηγορικές εκλογές - Δημήτρης Αναστασόπουλος: «Ας φέρουμε την πραγματική αλλαγή»

lawandorder.gr 03-12-2021 22:39 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 22:49
O Δημήτρης Αναστασόπουλος
Δικηγορικές εκλογές - Δημήτρης Αναστασόπουλος: «Ας φέρουμε την πραγματική αλλαγή»
Για αδήριτη ανάγκη μιας πραγματικής αλλαγής, ενόψει του δεύτερου γύρου των δικηγορικών εκλογών που θα γίνουν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου κάνει λόγο ο Δημήτρης Αναστασόπουλος

Για πλήγμα που υπέστη η δικηγορία τα προηγούμενα χρόνια μιλά ο ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει την αδήριτη ανάγκη μιας πραγματικής αλλαγής, ενόψει του δεύτερου γύρου των δικηγορικών εκλογών που θα γίνουν στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνει «στις εκλογές της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 20 χιλιάδες δικηγόροι γύρισαν την πλάτη στην απερχόμενη διοίκηση. Είτε την καταψήφισαν είτε απείχαν. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Η αποχή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, αλλά δεν είναι η δέουσα λύση».

Ο κ. Αναστασόπουλος  ζητάει «τη συμμετοχή και τη σύμπραξη όλων για να αλλάξουμε αυτά που μας πλήγωσαν, μας ντρόπιασαν, μας στοίχισαν», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του πρώτου γύρου των δικηγορικών εκλογών στην Αθήνα είναι ο Δημήτρης Βερβεσός με 29,37% που στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Αναστασόπουλο που συγκέντρωσε το 21,63%.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημήτρη Αναστασόπουλου: 

Ας φέρουμε την πραγματική αλλαγή

Η δικηγορία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δοκιμάστηκε όσο ποτέ άλλοτε. Όχι μόνο, σε οικονομικό, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο. Επλήγη επίσης το κύρος της. Τις δυσκολίες βίωσαν πρωτίστως οι νέοι συνάδελφοι μας. Τις βίωσαν όμως και οι μεγαλύτεροι. Η πανδημία ανέδειξε με ένταση τα προβλήματα που πολλοί έκρυβαν κάτω από το χαλί, τα προηγούμενα χρόνια.

Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες. Και έχουν ονοματεπώνυμο. Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Γι’ αυτό είναι αδήριτη ανάγκη η πραγματική αλλαγή.

Στις εκλογές της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 20 χιλιάδες δικηγόροι γύρισαν την πλάτη στην απερχόμενη διοίκηση. Είτε την καταψήφισαν είτε απείχαν. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

Η αποχή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, αλλά δεν είναι η δέουσα λύση. Γιατί δυναμώνει το παλιό και καθιστά ανεξέλεγκτη την ανικανότητά του. Αυτό που χρειάζεται είναι η συμμετοχή και η σύμπραξη όλων για να αλλάξουμε αυτά που μας πλήγωσαν, μας ντρόπιασαν, μας στοίχισαν.

Το Φως μπορεί να κερδίσει το Σκοτάδι. Απαραίτητο όπλο η συμμετοχή. Για αυτό σας καλώ όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Με μία ενιαία και ισχυρή φωνή να αφήσουμε πίσω μας το χθες και να χαράξουμε ένα καλύτερο μέλλον. Στις 5 & 6 Δεκεμβρίου μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί. Με το Δικηγόρο.

Δημήτρης Αναστασόπουλος

Υπ. Πρόεδρος ΔΣΑ»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo