• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

«Καμπάνα» στην ΑΕΚ από την UEFA, 1.5 εκατομμύριο ευρώ - «Έχουμε ήδη συμμορφωθεί με τις διατάξεις του FFP», απαντά η Ένωση

lawandorder.gr 03-12-2021 21:11 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 21:11
«Καμπάνα» στην ΑΕΚ από την UEFA, 1.5 εκατομμύριο ευρώ / Φωτογραφία: Eurokinisi
«Καμπάνα» στην ΑΕΚ από την UEFA, 1.5 εκατομμύριο ευρώ - «Έχουμε ήδη συμμορφωθεί με τις διατάξεις του FFP», απαντά η Ένωση

Τον φάκελο της ΑΕΚ εξέτασε η UEFA αναφορικά με το Financial Fair Play και η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να επιβάλλει ποινή 1.5 εκατομμυρίου ευρώ στην ελληνική ομάδα!

Όπως έγινε γνωστό η ΑΕΚ δε συμμορφώθηκε με τους κανόνες του FFP, με αποτέλεσμα να δεχθεί την ποινή και οι δύο πλευρές να έρθουν σε διακανονισμό. Μάλιστα εκτός από το 1.5 εκατομμύριο ευρώ που καλείται να πληρώσει η ΑΕΚ, θα υπάρχει κράτηση 10% από τα έσοδα που θα έχει ο σύλλογος από συμμετοχή του στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του συλλόγου, τότε η UEFA θα αφήσει στην άκρη το ποσοστό της κράτησης των εσόδων και θα αποβάλλει την ΑΕΚ από την επόμενη διοργάνωση.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Ένωσης με ενημέρωσή της αναφέρθηκε στο θέμα ξεκαθαρίζοντας:

«Πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο.

Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP.

Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo