19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Χανιά: Μεγαλείο ψυχής για τον Γεράσιμο και αθλητή τριάθλου – Διένυσε 42 χιλιόμετρα με το αναπηρικό του αμαξίδιο (εικόνες & βίντεο)


    Μήνυμα ευαιθητοποίησης για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία, έστειλε σήμερα από τα Χανιά, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Στήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο αθλητής του τριάθλου Κώστας Βαρουχάκης, ο οποίος έστρεξε απόσταση 42 χιλιομέτρων με τον Γεράσιμο πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο.
    Ο Χανιώτης αθλητής κάλυψε τρέχοντας διαδρομή 42 χιλιομέτρων από το ειδικό σχολειό Κουτουφιανών Γραμβούσας στην Κίσαμο, μέχρι τα Xανιά – και μάλιστα δεν ήταν μόνος, αφού συνόδευε σε όλη αυτή την διαδρομή, τον Γεράσιμο, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο.
    Η πορεία του Κώστα Βαρουχάκη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και με ενδιάμεσους σταθμούς σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ολοκληρώθηκε το απόγευμα εξω απο το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης. Εκεί βρίσκονταν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής των Χανίων και της Κισάμου, καθώς και πολίτες που χειροκρότησαν θερμά τον Κώστα και τον Γεράσιμο.
    Ο αντιδήμαρχος Χανίων Στέλιος Μηχαηλάκης, τους παρέδωσε τιμητικές πλακέτες, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι η προσπάθεια και των δύο δίνει μάθημα ζωής. Απ’ την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κισάμου Θεόφιλος Χριστουλάκης, τόνισε ότι το παράδειγμα του Κώστα Βαρουχάκη και του Γεράσιμου, στέλνει το μήνυμα ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.
    Δείτε το σχετικό βίντεο από το criti360:
    Μιλά ο αντιδήμαρχος Χανίων Στέλιος Μηχαηλάκης και ο αντιδήμαρχος Κισάμου Θεόφιλος Χριστουλάκης.
    Κώστας Βαρουχάκης: Μήνυμα ευαισθητοποίησης και αποδοχής της διαφορετικότητας
    Ο Κώστας Βαρουχάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι η προσπάθειά του μαζί με τον Γεράσιμο, στέλνει το μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας.
    «Ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία, είναι ένα δείγμα προόδου και πολιτισμούς της κοινωνίας μας», ζήτησε ο Κώστας Βαρουχάκης.
    Το βίντεο με τις δηλώσεις του αθλητή Κώστα Βαρουφάκη:
    Ο Χανιώτης αθλητής του τριάθλου έχει αναπτύξει πλούσια δράση για την στήριξη των Ειδικών Σχολείων και των ατόμων με αναπηρία.
    Έχει διασχίσει τρέχοντας όλη την Κρήτη από την Σητεία μέχρι και τα Χανιά, έχει κολυμπήσει από τον κόλπο της Γραμβούσας και του Μπάλου μέχρι την Κίσαμο, ενώ όπως δήλωσε, προετοιμάζει το καλοκαίρι του 2022, δράση στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Γαλλία.
    Ο Γεράσιμος ζήτησε καλύτερους δρόμους και πεζοδρόμια
    Ο Γεράσιμος από την πλευρά του δήλωσε πολύ χαρούμενος που έτρεξε και ζήτησε καλύτερους δρόμους και πεζοδρόμια αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο λόγω της άφιξης Πάπα!
    Κουφοντίνας: Το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας του έκλεισε τη πόρτα της φυλακής μέχρι το 2027
    Σέρρες: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ένας 52χρονος – 34.500 ευρώ έκαναν «φτερά» από τον λογαριασμό του
    Κορονοϊός: Πέθανε 24χρονη ανεμβολίαστη στα Καλάβρυτα
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ