• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δράσεις της Αστυνομίας για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» (βίντεο)

lawandorder.gr 03-12-2021 19:23 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 19:25
Δράσεις της Αστυνομίας για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» / Eurokinissi
Δράσεις της Αστυνομίας για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» (βίντεο)
Καταρτίστηκε οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών με κωφούς και βαρήκοους, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜΚΕ)

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν δράσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ε.), καταρτίστηκε οδηγός επικοινωνίας των αστυνομικών Αρχών με κωφούς και βαρήκοους πολίτες.

Στον οδηγό αυτό περιλαμβάνονται τα βασικά σημεία επικοινωνίας μεταξύ των κωφών και βαρήκοων πολιτών με τις αστυνομικές Αρχές, καθώς και σύντομες συμβουλές επικοινωνίας μεταξύ των δύο μερών, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται σημαντικά και ουσιαστικά το επίπεδο επικοινωνίας, μεταξύ αστυνομικών και της κοινωνικής αυτής ομάδας, καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα βέλτιστης συνεννόησης μέσα από έναν εύχρηστο και οπτικοποιημένο οδηγό.

Δείτε εδώ τον οδηγό που έχει ήδη διανεμηθεί στις αστυνομικές Υπηρεσίες όλης της χώρας.

Το βίντεο με κεντρικό μήνυμα «Δύναμή μας, ο σεβασμός όλων»

Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε βίντεο – σποτ για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου με κεντρικό μήνυμα «Δύναμή μας, ο σεβασμός όλων», το οποίο είναι διαθέσιμο στο κανάλι της Ελληνικής αστυνομίας στο youtube.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo