• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έτσι είναι οι πνεύμονες ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε (εικόνα)

lawandorder.gr 03-12-2021 17:30 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 17:31
Έγκυος / Eurokinissi
Έτσι είναι οι πνεύμονες ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε (εικόνα)
«Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο», υπογραμμίζει ο γιατρός που ανήρτησε στο facebook φωτογραφία με τον πνεύμονα της εγκύου

Την ακτινογραφία μιας ανεμβολίαστης εγκύου η οποία νόσησε με κορονοϊό και γέννησε πρόωρα και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, δημοσίευσε σε ανάρτησή του στο facebook, o καθηγητής και  Διευθυντής Α' Νεογνολογικής Κλινικής και Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, Κοσμάς Σαραφίδης.

Η γυναίκα, που είναι ανεμβολίαστη, εισήχθη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, γέννησε πρόωρα με καισαρική και στη συνέχεια διασωληνώθηκε, με αποτέλεσμα να δίνει σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως σημειώνει ο κ. Σαραφίδης, μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονά της λειτουργεί και παραμένει άγνωστη η πρόγνωση για την υγεία της, αλλά και του μωρού.

Η ανάρτηση του γιατρού:

«Ακτινογραφία θώρακα ανεμβολίαστης εγκύου που διασωληνώθηκε χτες και γέννησε πολύ πρόωρα λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της. Μόνο ο μισός από τον κάθε πνεύμονά της λειτουργεί. Άγνωστη η πρόγνωση της μητέρας.
 
Και ένα νεογνό που θα μπορούσε να γεννηθεί στην ώρα του, τελειόμηνο, και να αποφύγει όλους τους κινδύνους της προωρότητας.
 
Αυτό που γράφεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δηλαδή το μωρό σώθηκε, είναι τελείως ανακριβές. Μήνες εντατικής νοσηλείας για να επιβιώσει και μόνο! Και με νευροεξέλιξη απρόβλεπτη σε μεγάλο βαθμό!
 
ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ!
 
Τα σχόλια είναι περιττά!
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo