17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ανθότυρο λόγω εμφάνισης βακτηρίου λιστέρια


    Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes σε ανθότυρο με αποτέλεσμα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων να το ανακαλέσει.
    Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΑΝΘΟΤΥΡΟ», με ημερομηνία παραγωγής: 21.11.2021 και ημερομηνία ανάλωσης έως ένα μήνα μετά την ημερομηνία παραγωγής, που παράγεται από την επιχείρηση ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ.
    Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια, δοκιμών και ερευνών τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes.
    Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
    Τι κινδύνους εγκυμονεί η λιστερίωση
    Η Λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη (ζωονόσος), η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (Λιστέρια η μονοκυτταρογόνος), και προκαλεί σοβαρή κλινική εικόνα στα νεογνά, στους ενήλικες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρές επιπλοκές στα έμβρυα (οι έγκυες γυναίκες εκδηλώνουν ήπια νόσο).
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών – Συνεχίζεται η προφυλάκισή του
    «Ψευτογιατρός»: Απολογείται τη Δευτέρα για ξέπλυμα, – Διεκόπη η δίκη του για τους θανάτους καρκινοπαθών
    Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Έβγαλαν ταυτότητα και σε δραπέτη φυλακών!
    Τρομάζει η μετάλλαξη Όμικρον: Ραγδαία η μετάδοση – Μολύνει και όσους έχουν ήδη νοσήσει!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ