• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ανθότυρο λόγω εμφάνισης βακτηρίου λιστέρια

lawandorder.gr 03-12-2021 16:48 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 17:01
Τυρί / Φωτογραφία: Pixabay
ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ανθότυρο λόγω εμφάνισης βακτηρίου λιστέρια
Ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ ανθότυρο εξαιτίας της παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes σε ανθότυρο με αποτέλεσμα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων να το ανακαλέσει.

Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΑΝΘΟΤΥΡΟ», με ημερομηνία παραγωγής: 21.11.2021 και ημερομηνία ανάλωσης έως ένα μήνα μετά την ημερομηνία παραγωγής, που παράγεται από την επιχείρηση ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ.

Το δείγμα εξετάστηκε από τα εργαστήρια, δοκιμών και ερευνών τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Τι κινδύνους εγκυμονεί η λιστερίωση

Η Λιστερίωση είναι μια σοβαρή λοίμωξη (ζωονόσος), η οποία προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων από το βακτηρίδιο Listeria monocytogenes (Λιστέρια η μονοκυτταρογόνος), και προκαλεί σοβαρή κλινική εικόνα στα νεογνά, στους ενήλικες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρές επιπλοκές στα έμβρυα (οι έγκυες γυναίκες εκδηλώνουν ήπια νόσο).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo