• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δημήτρης Λιγνάδης: Θα δικαστεί για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών!

Κατερίνα Μάνθου 03-12-2021 11:55 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 12:11
Ο Δημήτρης Λιγνάδης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Δημήτρης Λιγνάδης: Θα δικαστεί για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών!
Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης

Ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης. Πλέον μετά την έκδοση του βουλεύματος αναμένεται να προσδιοριστεί και η δίκη του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.

Ακόμη με το βούλευμά τους οι δικαστές αποφάσισαν να παρατείνουν την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. Η απόφασή τους ήταν ομόφωνη και υιοθετούν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί για την υπόθεση Λιγνάδη.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική λειτουργός είχε χαρακτηρίσει κατηγορούμενο «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

Επιπλέον, οι δικαστές διέταξαν, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης Λιγνάδη. Για το θέμα αυτό η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί:

«Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo