• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Έβγαλαν ταυτότητα και σε δραπέτη φυλακών!

Law and Order 03-12-2021 11:25 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 11:28
Αστυνομικός / Φωτογραφία: Eurokinissi
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Έβγαλαν ταυτότητα και σε δραπέτη φυλακών!
Ακόμη και σε δραπέτη φυλακών είχε βγάλει γνήσια ταυτότητα το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις - Ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου στάθηκε μοιραίος για την εγκληματική οργάνωση

Ακόμη και σε δραπέτη φυλακών είχε βγάλει γνήσια ταυτότητα το κύκλωμα με τις παράνομες ελληνοποιήσεις και κυκλοφορούσε για δύο χρόνια ελεύθερος ως Έλληνας πολίτης.

Ο Αλβανός δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου στάθηκε μοιραίος για την εγκληματική οργάνωση, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο περιφέρονταν ύποπτα με έναν φίλο του, χωρίς να το γνωρίζουν, έξω από το σπίτι της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κυρίας Λεπενιώτη στο Χαλάνδρι.

Οι αστυνομικοί φρουροί αντιλήφθηκαν τις κινήσεις τους και προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Ο φίλος του έφυγε τρέχοντας, ενώ ο 41χρονος Αλβανός ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου.  Το περιστατικό έγινε στις 21:30 της 25ης Ιανουαρίου 2021, όπως αποκάλυψε χθες το L&O.

Στην κατοχή του είχε αστυνομική ταυτότητα με το όνομα Τσέτκοβ Αλεξέι που εκδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στην εφαρμογή «Διαχείριση Ευρετηρίων» διαπιστώθηκε ότι το ίδιο άτομο είχε σημανθεί με αλβανικά στοιχεία  Leskaj Mario. Μάλιστα, το άτομο αυτό ήταν τέσσερα χρόνια πιο μεγάλο σε ηλικία απ’ ότι αναγραφόταν στην ταυτότητα που είχε πάνω του κατά τον έλεγχο.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος τον έπεισαν να βάλει την υπογραφή του, η οποία ήταν τελείως διαφορετική από αυτή της ταυτότητας. Όπως είδαν από την έρευνα είχε βγάλει κανονικά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ με την ταυτότητα που είχε στην κατοχή του.

Ο 41χρονος Αλβανός δήλωσε στη συνέχεια τα πραγματικά του στοιχεία και είπε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Χαλανδρίου ότι προμηθεύτηκε την ταυτότητα από την Ομόνοια έναντι 3.000 ευρώ χωρίς να επισκεφτεί ποτέ το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου. Ερευνώντας το παρελθόν του οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι το 2011 είχε αποδράσει από τις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το 2013 αγόρασε από το κύκλωμα ταυτότητα που εκδόθηκε από το Τ.Α. Παγκρατίου με στοιχεία Τσέτκοβ Αλεξέι, και το 2015 συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών. Τότε η ταυτότητα που του είχε χορηγήσει το κύκλωμα βρέθηκε στο σπίτι του. Διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι ήταν δραπέτης και επέστρεψε στις φυλακές Μαλανδρίνου. Το 2019 αποφυλακίζεται, και τον Φεβρουάριο του 2020 βγάζει  νέα ταυτότητα με τα  στοιχεία της προηγούμενης όταν ήταν δραπέτης. Η ταυτότητα είχε εκδοθεί από το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου και έφερε την υπογραφή του Διοικητή και της συζύγου του.

Για την σύλληψή του ενημερώθηκαν οι εσωτερικές υποθέσεις στις 26 Ιανουαρίου 2021, έγιναν επισυνδέσεις σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα και έτσι άκουγαν όλες τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος.

Για την σύλληψη του 41χρονου Αλβανού έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου ο οποίος μπήκε στο σύστημα της αστυνομίας και αναζητούσε στοιχεία για την έρευνα της Ασφάλειας Χαλανδρίου. Ιδιαίτερη μνεία για την ίδια υπόθεση έκανε στην 3η επιστολή του, το «βαθύ λαρύγγι» που βοήθησε σημαντικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο Μ. παίζει δυνατή μπάλα. Κάπου το Μάιο μίλησε με τον Ε. και τα είπανε. Τους ψάχνει τμήμα στην επαρχία για να πηγαίνουν να βγάζουν ταυτότητες  γιατί τα περισσότερα τμήματα στην Αττική είναι «καμένα» και είπε στον Ε. ότι ο Αλβανός που πιάστηκε στο Χαλάνδρι έκλανε μ***, είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι και καλά αυτός δεν πήγε ποτέ στον Ασπρόπυργο για την ταυτότητα και ότι την πήρε στην Ομόνοια και έτσι πονήρεψε εσάς, το Εσωτερικών, και αυτοί ασχολήθηκαν μαζί του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo