• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δείπνο Μητσοτάκη με τον Ισπανό πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος - Στο «μενού» μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις (εικόνες)

lawandorder.gr 03-12-2021 00:07 Τελευταία ενημέρωση: 03-12-2021 00:11
Δείπνο Μητσοτάκη με τον Ισπανό πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος / Φωτογραφία: Γραφείο Πρωθυπουργού
Δείπνο Μητσοτάκη με τον Ισπανό πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος - Στο «μενού» μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις (εικόνες)
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδέχτηκε τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος

Το πρόγραμμα της Πέμπτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε με το δείπνο που παρέθεσε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας υποδέχτηκε τον Ισπανό πολιτικό, συζητώντας παράλληλα για θέματα της επικαιρότητας. Όπως αυτό του κορονοϊού, με τον εμβολιασμό και γενικότερα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από εκεί και πέρα η συζήτηση πήγε στο μεταναστευτικό, αλλά και στην προκλητική στάση της Τουρκίας σε συγκεκριμένα θέματα, όπως και την απόφαση της Ισπανίας να να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως εστίασαν, στην πανδημία και τους εμβολιασμούς, στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας σημειώνοντας την ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Αναφέρθηκαν δε στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.

Σχετικά με το θέμα της Τουρκίας ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στο δείπνο ήταν παρόντες, επίσης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo