16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Δείπνο Μητσοτάκη με τον Ισπανό πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος – Στο «μενού» μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις (εικόνες)


    Το πρόγραμμα της Πέμπτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έκλεισε με το δείπνο που παρέθεσε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία και Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο.
    Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας υποδέχτηκε τον Ισπανό πολιτικό, συζητώντας παράλληλα για θέματα της επικαιρότητας. Όπως αυτό του κορονοϊού, με τον εμβολιασμό και γενικότερα την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    Από εκεί και πέρα η συζήτηση πήγε στο μεταναστευτικό, αλλά και στην προκλητική στάση της Τουρκίας σε συγκεκριμένα θέματα, όπως και την απόφαση της Ισπανίας να να προχωρήσει σε πώληση αμυντικού υλικού στην Άγκυρα.
    Να σημειωθεί πως εστίασαν, στην πανδημία και τους εμβολιασμούς, στο Ταμείο Ανάκαμψης και στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας σημειώνοντας την ανάγκη για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής αμυντικής συνεργασίας.
    Όσον αφορά το μεταναστευτικό, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη για χάραξη κοινής μεταναστευτικής πολιτικής στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι δυο χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Αναφέρθηκαν δε στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου από όλες τις χώρες της περιοχής.
    Σχετικά με το θέμα της Τουρκίας ο Πάμπλο Κασάδο υπεραμύνθηκε της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της ΕΕ και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη μέλη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και την Κύπρο.
    Στο δείπνο ήταν παρόντες, επίσης, ο Βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου και η Ισπανίδα ομόλογός του Βαλεντίνα Μαρτίνεθ».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Κρήτη: Αστυνομικοί βρήκαν κοριτσάκι σε χαρτόκουτα, εκτεθειμένο στο κρύο! (εικόνα)
    Δίκη Μαρκέλλας: Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε η 34χρονη -Σοκάρουν όσα είπε στην απολογία της
    Διαρρήκτες «τρύπωσαν» σε διαμέρισμα 66χρονου στο Ψυχικό -Άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά και εξαφανίστηκαν
    Με ένα πανκ ροκ τραγούδι η Μέρκελ αποχαιρέτησε την καγκελαρία της Γερμανίας (εικόνες & βίντεο)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ