• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αστυνομικοί Στερεάς Ελλάδας για Μπάμπη Παπαδημητρίου: «Απαξιωτικός ο χαρακτηρισμός "μπάτσος"»

lawandorder.gr 02-12-2021 21:45 Τελευταία ενημέρωση: 02-12-2021 21:46
Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας / Φωτογραφία: Eurokinisi
Αστυνομικοί Στερεάς Ελλάδας για Μπάμπη Παπαδημητρίου: «Απαξιωτικός ο χαρακτηρισμός
Η κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Στερεάς Ελλάδας κατά του Βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου

Σταματημό δεν έχουν οι ανακοινώσεις των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων κατά του Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τους αστυνομικούς «μπάτσους», κάτι το οποίο έφερε την αντίδραση τους.

Τόσο η Ομοσπονδία των Αστυνομικών, όσο όμως και οι Ενώσεις Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, είχαν προηγηθεί με ανακοινώσεις κατά του Μπάμπη Παπαδημητρίου και τώρα σειρά πήραν οι Ενώσεις Στερεάς Ελλάδας.

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ενώσεις Υπαλλήλων Αστυνομικών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας:

«Αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκάλεσε στο σύνολο των συναδέλφων και των Οικογενειών τους ο δυσφημιστικός και απαξιωτικός χαρακτηρισμός "μπάτσος" που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στους Έλληνες Αστυνομικούς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο νυν εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών Παπαδημητρίου Χαράλαμπος.

Παρότι δεν έχει ακόμη στεγνώσει η μελάνη στο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, όπου καταγγέλλεται ότι σε σχολικό βιβλίο της Γ' Γυμνασίου αναφέρεται η λέξη μπάτσος χαρακτηρίζοντας τους Αστυνομικούς, σήμερα γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με πρωταγωνιστή βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Καλούμε τον βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου να ζητήσει άμεσα και δημοσίως συγγνώμη από τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένουμε από τους αρμόδιους φορείς να απαλλάξουν τον εν λόγω βουλευτή από την αστυνομική συνοδεία που απολαμβάνει για να μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τις όποιες απόψεις του.

ΥΓ. Αναμένουμε την καταδίκη των προσβλητικών δηλώσεων του συγκεκριμένου βουλευτή, τόσο από το κόμμα του όσο και από την Βουλή των Ελλήνων και την ένταξη του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού στον αντιρατσιστικό νόμο.

ΥΓ2. Στην περίπτωση των αστυνομικών, ο βουλευτής υιοθετεί ρητορική μπαχαλάκηδων χρησιμοποιώντας τον όρο "μπάτσος". Υιοθετεί και την αντίστοιχη περί "αλητών, ρουφιάνων, δημοσιογράφων" ή εκεί κάνει διακρίσεις;

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!!!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo