17.2 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Κορονοϊός – Ισπανία: Εντοπίστηκε το πρώτο εγχώριο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον


    Ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη (02/12) οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης ότι εντόπισαν το πρώτο εγχώριο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην Ισπανία, σε έναν εμβολιασμένο πολίτη, χωρίς διασυνδέσεις με χώρες κινδύνου και ότι ερευνούν άλλα δύο παρόμοια, ύποπτα κρούσματα.
    Πρόκειται για το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης στην Ισπανία, αλλά το πρώτο που αποδεικνύει πως η Όμικρον κυκλοφορεί ήδη στη χώρα.
    Ανέφερε χθες Τετάρτη (01/12) η περιφέρεια της Καταλονίας στη βορειανατολική Ισπανία ότι είχε ανιχνεύσει πιθανά ίχνη της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού σε δείγματα λυμάτων από τα τέλη Νοεμβρίου.
    Το πρόσωπο που έφερε την παραλλαγή Όμικρον στη Μαδρίτη έχει κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και δεν είχε ιστορικό ταξιδιού ή στενής επαφής με κάποιο άλλο πρόσωπο από χώρες, όπου η παραλλαγή έχει ανιχνευτεί, σύμφωνα με τις αρχές.
    Ο 62χρονος ασθενής, ο οποίος έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα από τις 29 Νοεμβρίου, βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, ενώ οι στενές επαφές του τελούν υπό καραντίνα, λένε οι αρχές.
    Οι άλλες δύο περιπτώσεις που ερευνώνται έχουν, επίσης, παρουσιάσει ήπια συμπτώματα και δεν είχαν ιστορικό ταξιδιών σε χώρες κινδύνου.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δίκη Μαρκέλλας: «Αποδέχομαι την αρπαγή και ότι της έδωσα ουσία – Αρνούμαι την εγκατάλειψη και την ασέλγεια»
    Σπείρα απατεώνων με αγγελίες μέσω internet – Δείτε τους 5 δράστες (εικόνες)
    Έκτακτο δελτίο καιρού για Παρασκευή και Σάββατο – Τι πρέπει να προσέξουμε
    Γλυκά Νερά: Δεν αλλάζει το επίθετο της μικρής Λυδίας – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ