19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: «Δεν είμαστε “μπάτσοι”, δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό»


    Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου που χαρακτήρισε τους αστυνομικούς «μπάτσους», προκαλώντας την απάντηση και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.
    «Ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός “μπάτσος” δια στόματος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η προκατάληψη απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς είναι τόσο βαθιά ριζωμένη, ώστε ακόμα και θεσμικοί φορείς της Πολιτείας δεν αντιλαμβάνονται το βάρος των λεγόμενων τους.
    Σε μια σύγχρονη κοινωνία, είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό, ο Αστυνομικός να αναφέρεται ως “μπάτσος” σε σχολικά βιβλία και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου αντί να συμβάλλουν στην αποβολή τέτοιων ιδεοληπτικών καταλοίπων του παρελθόντος, να την επαναλαμβάνουν στο δημόσιο τους λόγο τους, επικυρώνοντας την.
    Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συγκεκριμένη δήλωση και καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό προς την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον Πολίτη και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.
    Θεσσαλονίκη, 2 Δεκεμβρίου 2021
    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
    ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Έτσι «τσάκωσε» η ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων – 2 αρχηγοί, 9 επίορκοι αστυνομικοί, 195 άτομα στη δικογραφία! (εικόνες)
    Αφροδίτη Μπάρμπα: Αποφυλακίζεται το μοντέλο για την υπόθεση κοκαΐνης
    Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα: Ποιος είναι ο «ασθενής μηδέν»
    Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: «Να βρεθεί ό,τι έχει απομείνει από το παιδί μου» ζήτησε σήμερα η μητέρα του
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ